Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Βραβεύσεις οίνων Πιερίας

Βραβεύσεις οίνων Πιερίας συνέχεια.

 Για μια ακόμη συνεχή χρονιά διακρίθηκαν οι οινοπαραγωγοί της Πιερίας. Στον ετήσιο 13ο διεθνή διαγωνισμό οίνου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από τις 4-6 Μαρτίου τρέχοντος έτους, είκοσι οκτώ (28) καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δοκίμασαν 553 δείγματα οίνων γνωστών και καταξιωμένων οινοποιών από όλη την Ελλάδα και απένειμαν συνολικά 101 χρυσά και 36 ασημένια μετάλλια στα καλύτερα από αυτά.
Τρία χρυσά και δυο ασημένια κέρδισαν οι οινοποιοί μας. Από ένα χρυσό, με ιδιαίτερα τιμητική θέση, οι συμμετέχοντες για πρώτη φορά Γ.Αδάμου &Υιός (Κίτρος) και Απόστολος Κούρτης (Ράχη) και από ένα χρυσό και δυο ασημένια οι «Οινοποιία Πιερία Ερατεινή»και Αφοι Χρυσοστόμου (Κίτρος) αντίστοιχα.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ιδιαίτερα όταν επαναλαμβάνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι φετινές επιτυχίες, που έρχονται ως συνέχεια των τεσσάρων χρυσών κατά το 2011 και πέντε χρυσών και δυο ασημένιων κατά το 2012 ,καταδεικνύουν με τον πιο αντικειμενικό και απερίφραστο τρόπο την υψηλή ποιότητα των παραγομένων οίνων με το εκλεκτό άρωμα και το γευστικό πλούτο τους, αλλά συγχρόνως το μεράκι και τη γνώση που χαρακτηρίζουν τους οινοποιούς μας. Η πιερική γη με τα ιδιαίτερα γεωλογο-κλιματικά χαρακτηριστικά της αναδεικνύει για μια άλλη φορά την υπεροχή της έναντι πολλών άλλων στην καλλιέργεια και παραγωγή προϊόντων αμπέλου εκλεκτής ποιότητας. Οι οινοπαραγωγοί μας, παρά τη σχετικά μικρή παράδοση, όχι μόνο δεν υστερούν, αλλά αντίθετα υπερτερούν έναντι πολλών άλλων γνωστών και καταξιωμένων συναδέλφων τους. Οι πιερικοί οίνοι, που είναι δυστυχώς άγνωστοι στους περισσότερους από εμάς παρά το χαμηλό κόστος τους, αναγνωρίζονται και βραβεύονται σε τοπικές και διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς σε σύγκριση με πολυδιαφημισμένους και κατά πολύ ακριβότερους.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, προσωπικά, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, που από την αρχή, μέσα από εντάξεις σε ευρωπαϊκά προγράμματα, προβολή των οίνων σε ειδικές παρουσιάσεις και εκθέσεις, με πλέον πρόσφατη τη συμμετοχή στη «ΔΕΤΡΟΠ» όπου είχαν ιδιαίτερη και τιμητική θέση, στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια των τοπικών οινοποιών για παραγωγή, αναγνώριση και καταξίωση των παραγόμενων τοπικών οίνων –όπως άλλωστε κάνει για μια σειρά άλλων τοπικών προϊόντων – συγχαίρει τους βραβευθέντες και εύχεται σ’ αυτούς αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους κάθε επιτυχία.
Η δική τους βράβευση και επιτυχία, αντανακλά και επιβραβεύει την προσπάθεια για αναγνώριση, διάκριση και κατανάλωση των τοπικών μας προϊόντων, που γίνεται από όλους μας με πρώτους τους ίδιους, με σκοπό την ανόρθωση της τοπικής οικονομίας και την στήριξή της σε υγιείς, παραγωγικές και εξωστρεφείς πυλώνες.
Οι οίνοι που βραβεύτηκαν και σίγουρα αξίζουν να βρίσκονται σε κάθε τραπέζι των συμπολιτών μας είναι κατά σειρά βράβευσης οι εξής :

ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ ΕΣΟΔΕΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΙΝΟΥ ΤΥΠΟΣ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Γ.ΑΔΑΜΟΥ &ΥΙΟΣ 2009 ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΧΡΥΣΟ
ΑΠΟΣΤ. ΚΟΥΡΤΗΣ 2010 ΚΑΜΠΕΡΝΕ ΣΩΒ. ΕΡΥΘΡΟΣ ΧΡΥΣΟ
ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ 2008 ΓΥΜΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΧΡΥΣΟ
ΑΦΟΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 2010 ΜΕΡΛΟ-ΚΑΜΠΕΡΝΕ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟ
ΑΦΟΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 2012 ΜΟΥΣΑΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου