Ανακατεύθυνση


Ανακατεύθυνση στο νέο site www.dionolympos.gr, παρακαλώ περιμένετε...

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ-13 - Αποκριάτικες εκδηλώσεις και κούλουμα στον δήμο Δίου-Ολύμπου

ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
Σάτιρα επικαιρότητας σε αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Δίου-Ολύμπου
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΖΙ!!!


Σάτιρα σε γεγονότα της ελληνικής επικαιρότητας αποτυπώθηκε και φέτος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λιτόχωρο, στη Βροντού και στη Λεπτοκαρυά του Δ.Δίου-Ολύμπου, το περασμένο τριήμερο.

ΣΑΤΙΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Στα αυτοσχέδια άρματα που είχαν κατασκευαστεί και που τα έσερναν τρακτέρ, θέματα της σάτιρας, μεταξύ των άλλων, ήταν:
· Η συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα (με το σύνθημα «κι οι αρχαίοι είχαν χρέη!» ή με το σύνθημα «τρελοκομείο η Ελλάς»).

· Η επανεμφάνιση στην επικαιρότητα ενός παλιότερου συμβάντος βίας με θύτη τον βουλευτή Κασιδιάρη και θύμα τη βουλευτή Λιάνα Κανέλλη (στο σχετικό άρμα έγραφε: «Κασιδιάρης vs Κανέλλη = 3-0»).

· Η απόπειρα απόδρασης ποινικού φυλακισμένου με ελικόπτερο (στο αυτοσχέδιο ελικόπτερο υπήρχε η εξής: «Ενοικιάσεις, μόνο για αποδράσεις»).

· Οι καραγκιόζηδες της χώρας (ο Καραγκιόζης αναρωτιέται αν είναι πράγματι καραγκιόζης ή είναι άλλοι καραγκιόζηδες σ’ αυτή τη χώρα).

· Η τούρκικη τηλεοπτική σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» που εμφανίζεται στην ελληνική τηλεόραση (στο σχετικό άρμα έγραφε: «Σουλεϊμάν ο Μεγαλο-Μπεκρής») κ.ά.

Τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, τις άλλες αποκριάτικες εκδηλώσεις καθώς και τα κούλουμα είχαν αναλάβει βασικά οι πολιτιστικοί σύλλογοι κάθε περιοχής με τη συμπαράσταση τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων. Από την πλευρά του ο δήμος Δίου-Ολύμπου στήριξε σε υλικοτεχνική υποδομή αποκριάτικες εκδηλώσεις, όπου του είχε ζητηθεί.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το Λιτόχωρο, την Παρασκευή το βράδυ, με παρέλαση αρμάτων στην κεντρική λεωφόρο Αγίου Νικολάου.

Συνεχίστηκαν στον Πλαταμώνα, τη Λεπτοκαρυά, τη Βροντού, τον Ν.Παντελεήμονα , την Καρίτσα, την Κονταριώτισσα , τη Νέα Έφεσο, το Δίον και τα Πλατανάκια, τη Σκοτίνα αλλά και στους Νέους Πόρους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Καθαρή Δευτέρα στη Λεπτοκαρυά και είχαν και αποκριάτικο χρώμα. Συγκεκριμένα, στην κεντρική πλατεία το πρωί προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα για να γιορταστούν τα κούλουμα. Και στις 3.00 το απόγευμα έγινε η αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στον πεζόδρομο.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ - ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δ.Δίου-Ολύμπου αλλά και στις εκδηλώσεις για τα κούλουμα παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, οι πρόεδροι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Ζουρζούρα, Μαρία Τσιμήτρη, Σοφία Νούλα και Πέτρος Κιάφας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, δημότες και αρκετοί επισκέπτες.

Μάλιστα, ιδιαίτερα στο καρναβάλι της Βροντούς, στο καρναβάλι της Λεπτοκαρυάς αλλά και γενικότερα στις εκδηλώσεις που έγιναν στον Ανατολικό Όλυμπο (Πλαταμώνας κλπ), τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν και αρκετοί επισκέπτες από την Πιερία και τη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου