Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ ΟΡ.ΦΕ.Ο ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Υλοποιώντας στην πράξη την πολυφωνία και τον πλουραλισμό των απόψεων, το Δ.Σ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) πραγματοποίησε την πρώτη ανοικτή συνεδρίαση της νέας χρονιάς παρουσία των μελών της Καλλιτεχνικής Επιτροπής ,της Επιτροπής Προβολής και Δημοσίων Σχέσεων και της Επιτροπής Οργάνωσης καθώς και των συνεργατών του Οργανισμού.


Προλογίζοντας την συνάντηση ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο Γρηγόρης Παπαχρήστος αφού αναφέρθηκε στην επιτυχή πορεία των εκδηλώσεων του 41ου Φεστιβάλ(2012),σκιαγράφησε το πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου(2013) που προετοιμάζεται στην κατεύθυνση ενός προγράμματος με γνώμονα την ποικιλία των παραστάσεων την ποιότητα και το σεβασμό στην πολιτιστική ιδιαιτερότητα της φετινής τιμώμενης χώρας που θα είναι η Νορβηγία.
Ευχαρίστησε τα μέλη των Επιτροπών και τους συνεργάτες ,ευχόμενος τα νέο έτος να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχία του φετινού Φεστιβάλ τόσο από οικονομικής πλευράς ,όσο και από καλλιτεχνικής.

Στην συνέχεια ο καλλιτεχνικός Δ/ντης του ΟΡ.ΦΕ.Ο Κώστας Μυστακίδης παρουσίασε τις επαφές για σειρά παραστάσεων με καλλιτεχνικούς φορείς της Νορβηγίας που πραγματοποιούνται με την συνεργασία της Νορβηγικής Πρεσβείας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μεγάλο φάσμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα μια μεγάλη συναυλία με Νορβηγούς χορωδούς και μουσικούς σε έργα του μεγάλου Έλληνα μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη , με σολίστ των επί σειρά ετών συνεργάτη του συνθέτη Λάκη Καρνέζη.

Ο συντονιστής της επιτροπής Προβολής και Δημοσίων Σχέσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο και μέλος του Δ.Σ Νίκος Πασχαλούδης , αναφέρθηκε στις εμπειρίες από την μέχρι τώρα εφαρμογή του θεσμού της τιμώμενης χώρας και παρουσίασε το ιδιαίτερα παραγωγικό έργο της επιτροπής στον τομέα της προβολής και διαφήμισης του Φεστιβάλ Ολύμπου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τόνισε την αναγκαιότητα της στήριξης του θεσμού της τιμώμενης μια επιτυχημένη επιλογή που συμβάλλει στην διεθνή καταξίωση του Φεστιβάλ Ολύμπου αλλά και στην ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας του ως βήματος διαλόγου των πολιτισμών των λαών , με απώτερο πάντα όφελος την τουριστική προβολή της Πιερίας.

Ο κ. Πασχαλούδης ολοκλήρωσε την εισήγησή του με την προετοιμασία για την ανάδειξη της τιμώμενης χώρας στο 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2014 και αναφέρθηκε στις εισηγήσεις -προτάσεις που υπέβαλαν πολλές χώρες.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο να σκιαγραφεί τα λειτουργικά θέματα του Οργανισμού και να γνωστοποιεί τις διαδικασίες σύγκλισης της Γενικής Συνέλευσης των Εταίρων -Μελών .Στο τέλος ο Γρηγόρης Παπαχρήστος από κοινού με τον επίτιμο πρόεδρο Ιάκωβο Τασχουνίδη έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα με τυχερό της βραδιάς το μέλος του Δ.Σ Χάρη Αμανατίδη. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε πίνακα ζωγραφικής από την συλλογή της Ρωσικής πρωτοπορίας , που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο περσινό Φεστιβάλ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΦΕ-ΕΚΑΒΗ την Τετάρτη 23-1-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου