Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Λούβρου στο Δίον

Λούβρο –Δίον Μια σχέση πολιτισμού με διάρκεια

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στην πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Λούβρου κ. Yvonne Bell- Gambart και την τριανταμελή αντιπροσωπεία του συλλόγου, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο υπεύθυνος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Νίκος Πασχαλούδης.
Η υποδοχή έγινε ύστερα από σχετική ειδοποίηση του Γαλλικού Προξενείου Θεσ/νίκης και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο CAVO OLIMPO.

Οι κ.κ Παπαχρήστος και Πασχαλούδης ενημέρωσαν την πρόεδρο για τη στενή σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ Πιερίας και Γαλλικών αρχών στην Ελλάδα, καθώς και με το μουσείο Λούβρου, με αποκορύφωμα την έκθεση χαρακτικών στο Δίον, με θέμα το Μέγα Αλέξανδρο και το Λουδοβίκο 14ο.
Την ενημέρωσαν επίσης για το πολιτιστικό, το τουριστικό και επιχειρηματικό περιβάλλον της Πιερίας και παρέδωσαν ένα πλούσιο φάκελο με έντυπα και DVD, για το σύλλογο Φίλων του Μουσείου Λούβρου.
Η κ. πρόεδρος ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του συλλόγου που αριθμεί 60.000 μέλη σε όλο τον κόσμο και έχει ως βασικό στόχο την υποβοήθηση της λειτουργίας του Μουσείου του Λούβρου, τόσο οικονομικά, όσο και επικοινωνιακά. Εξέφρασε τις ευχαριστίες για τη θερμή υποδοχή και τη χρήσιμη ενημέρωση από τους εκπροσώπους του ΟΡΦΕΟ και υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει για διακοπές στην εντυπωσιακά όμορφη και ενδιαφέρουσα Πιερία.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τουριστικοί επιχειρηματίες που συνόδευαν τη Γαλλική αποστολή, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δυνατότητα διοργάνωσης συνεδρίων από γαλλικούς επιστημονικούς συλλόγους και επίσης ζήτησαν την έγκαιρη αποστολή του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Ολύμπου, προκειμένου να ενημερώνουν τους Γάλλους τουρίστες, οι οποίοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική κουλτούρα.
Η Πιερία, δήλωσαν, έχει όλα τα πλεονεκτήματα να καταστεί πολιτιστικός τουριστικός προορισμός.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΙΟΥ
Την Πέμπτη το πρωί η αποστολή επισκέφθηκε το Δίον, όπου ξεναγήθηκε στο αρχαιολογικό πάρκο και το μουσείο.
Η διοίκηση του ΟΡΦΕΟ, παρέθεσε στα μέλη της αποστολής μια μικρή δεξίωση, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών, με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και τους χάρισε βότανα του Ολύμπου.
Η αποστολή αναχώρησε μέσω Αθηνών για το Παρίσι, παίρνοντας μαζί της, τις καλύτερες εντυπώσεις.

1 σχόλιο:

  1. Αν θυμούμαι καλώς στο Μουσείο τού Λούβρου καί σε αλλα υπάρχουν μάρμαρα τού Παρθενώνα καί αγάλματα από τήν αρχαία ελλάδα πού εκλάπησαν , φαντάζομαι οι τού ΟΡΦΕΟ τό γνωρίζουν αυτό καί θα τό εθεσαν εστω ατυπα, ανεπίσημα στούς εκλεκτούς προσκεκλημένους μας, Συμφωνώ απόλυτα να ενισχύσουμε τόν πολιτιστικό καί αρχαιολογικό τουρισμό στήν περιοχή μας , ειναι καιρός, μονάχα ξενοδοχεία καί βίλες νοιάζονται να φιάξουν ορισμένοι εκλργμένοι αντί να ενδιαφερθούν για την πρόδο τού τόπου μας, αυτό με λυπεί αφάνταστα.Αν πάντως υποβλήθηκε αιτημα να επιστραφούν τά αρχαία πού εκλαπησαν καί κοσμούν ξένα Μουσεία καί φθάσει αυτό στα αυτιά τού Γαλλου Υπουργούτ Πολιτισμού θα ειναι πολύ ωφέλιμο γιά την πατριδα μας , τό κύρος καί η αξιοπρέπεια της οποίας εχει κυριολεκτικα τσαλακωθεί απο΄τους ΕυρωπαίουςΒασίλης ΝουλέζαςΔικηγόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή