Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Φθινοπωρινή Διεθνής Συνάντηση του VW Bus Club of Greece στον Όλυμπο

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ταξιδεύει και πάλι τον Θεσσαλικό Όλυμπο του ονείρου, της ιστορίας, των μύθων και των παραδόσεων σε όλο τον κόσμο. Γι ‘ αυτό ,ήδη βρίσκονται στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη Φθινοπωρινή Διεθνή συνάντηση των μελών του VW Bus Club of Greece και του VW Volos Club,στην Ελασσόνα και στο Πλατανόδασος Σπαρμού Ολύμπου, συγκινώντας τα εκατομμύρια φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης , που έχουν ως όνειρο ζωής την ανάβασή τους στον Όλυμπο. 

Συγκεκριμένα ,το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Οκτωβρίου 2012 , η Δευτεροβάθμια Εθελοντική Οργάνωση Δίκτυο Συλλόγων επ. Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συνεργάζεται με τους παραπάνω φορείς και διοργανώνουν για όλους τους φίλους των Κλασσικών Αυτοκινήτων μια ακόμα μαγική ξενάγηση στο μυθικό βουνό και μάλιστα από την πλευρά του Θεσσαλικού Ολύμπου ,που κρύβει μοναδικές ομορφιές και συγκινήσεις για τους απαιτητικούς φίλους της Φύσης. Το ΔΣ του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και ο Πρόεδρός του κ. Κων. Σκριάπας ,δηλώνουν ότι «είναι η Τρίτη, κατά σειρά, εκδήλωση που διοργανώνει το Δίκτυο ,σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες Λέσχες της Ελλάδος ,αφού τον Μάϊο 2011 έγινε η πρώτη ανάβαση στον Θεσσαλικό Όλυμπο (Συνεργασία ΛΕΚΟΒ και ΣΙΑΒΕ) ,ενώ στις 12 Μαΐου 2012 διοργανώθηκε το 1ο Ιστορικό Ράλι «ΟΛΥΜΠΟΣ» (ΛΕΚΟΒ), με τη συμμετοχή ,στις εκδηλώσεις αυτές ,εκατοντάδων κλασσικών οχημάτων-αντίκα από όλη την Ελλάδα . 

Στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2012 ,εκατοντάδες φίλοι του κλασσικού οχήματος του VW Bus Club of Greece και του VW Volos Club, ,οδηγοί και επισκέπτες , θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ,μέσα από τις ξεναγήσεις και την φιλοξενία των τοπικών φορέων της Ελασσόνας και του Νομού Λάρισας ,όχι μόνο τον Όλυμπο, με την ιστορία και τις αρχαιότητες της περιοχής,αλλά και τα θαυμάσια τοπικά μοναδικά προϊόντα της επ. Ελασσόνας ,όπως είναι τα κτηνοτροφικά (αρνάκι –κατσικάκι Ελασσόνας ,φέτα Ελασσόνας κ.ά.) και γεωργικά προϊόντα(Βιολογικά κρασιά κ.ά. ),τα περίφημα πούρα DOMENICO και πολλά άλλα. 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα διοργανωθούν όμορφες παράλληλες δράσεις όπως : 
1. Ενημέρωση –Βιντεοπροβολή από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου –Ελασσόνας με τίτλο: «Ολυμπος -Περιήγηση στο Παγκόσμιο Μνημείο της Φύσης» ,
2.BBQ PARTY – Γευσιγνωσία με τα μοναδικά και πολυβραβευμένα τοπικά Βιολογικά Προϊόντα της περιοχής ,
3.Μουσική συνάντηση «Τραγουδώντας με θέα τον Όλυμπο» -όμορφες νοσταλγικές μελωδίες και τραγούδια ,της καντάδας και του κρασιού γύρω από τη φωτιά (Υπεύθυνος :Θάνος Τζήκας ) ,
4.Πρωϊνό στο Πλατανόδασος με τραχανά –μανιτάρια και παραδοσιακές πίτες κ.ά.,
5.ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ με οδηγό τον Βαλκανιονίκη και πρωταθλητή Ορεινής Ποδηλασίας Στεφ, Γκατζιούρα ,
6. Ορειβατική διαδρομή για μικρούς και μεγάλους ,όπως και 
7. Ορεινή διαδρομή με οχήματα 4χ4 με ευθύνη στελεχών του ΧΟΣ Σπαρμού . 

Η σπουδαία αυτή διοργάνωση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», υποστηρίζεται από το ΚΠΕ Κισσάβου –Ελασσόνας , τον Ποδηλατικό Σύλλογο «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» , τον ΧΟΣ Σπαρμού και άλλους φορείς της περιοχής ,ενώ την τεχνική υποστήριξη έχει η Express Service. 

Πληροφορίες στα SITΕ, www.diktioelassonas.gr, www.vwbusclub.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου