Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Εξωφρενικό: θα ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ όποιος πήρε δάνειο για το σπίτι του!!!

Όλη αυτή η υπόθεση με τις λίστες, τους ελέγχους για πλουτισμό πολιτικών, τις έρευνες σε λογαριασμούς πολιτών για το αν έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό κ.λπ, έχουν πλέον φτάσει στα όρια της γελοιότητας.

Κάποιοι, εσκεμμένα ή όχι επιχειρούν να ευτελίσουν την όλη διαδικασία και τελικά ακόμη και τους πραγματικούς ενόχους να τους φάει το μαύρο σκοτάδι. Όποιον Έλληνα κι αν ρωτήσεις πόσες λίστες έχουν κυκλοφορήσει και πόσες ερευνούν οι αρχές, κανένας δε θα μπορέσει να απαντήσει. Και σ’ όλο αυτό το μπάχαλο βασική ευθύνη έχει και το ΣΔΟE και οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Το νέο απίστευτο της υπόθεσης «καθαρά χέρια» έχει να κάνει με τις εντολές που έδωσε η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες. Η πρώτη είναι να γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι σε όσους έκαναν τραπεζικές συναλλαγές ύψους 300.000 ευρώ μέσα σε ένα χρόνο την τελευταία 12ετία. Αυτό ας πούμε ότι αντέχεται. Πόσοι να είναι αυτοί που διακίνησαν τέτοια ποσά. Επιχειρηματίες, εταιρείες και ορισμένοι πλούσιοι που έκαναν διάφορες αγορές. Ας πούμε λοιπόν ότι είναι λογικό και ταυτόχρονα εφικτό που δεν το πιστεύουμε) να ελεγχθούν όλοι αυτοί κι αν βρεθούν παράνομοι να πιαστούν στη φάκα, να πληρώσουν φόρους ή και να πάνε φυλακή.

Η άλλη παράλογη εντολή που έδωσε το ΣΔΟΕ και που είναι αδύνατο να εφαρμοστεί αναφέρει ότι θα ελεγχθούν από το 2000 μέχρι το 2012 όλοι όσοι πήραν κάθε είδους δάνειο πάνω από 200.000 ευρώ. Μόλις βρεθούν θα συγκριθούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις και θα φανεί αν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν τέτοια δάνεια και πώς πληρώνουν τις δόσεις.

Εξωφρενικό. Όποιος πήρε δάνειο για να αγοράσει σπίτι ή να ανοίξει μια επιχείρηση θα ελεγχθεί, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ. Και αν μπορούμε να υπολογίσουμε, από το 2000 μέχρι σήμερα πρέπει να πουλήθηκαν πάνω από 1 εκατ. σπίτια. Εκτιμάται ότι 8 στα 10 συμβόλαια έγιναν με τραπεζική χρηματοδότηση κι επειδή τα ακίνητα μέχρι το 2010 ήταν πανάκριβα λογικό είναι τα περισσότερα δάνεια να υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ.

Σαν μια πρώτη εκτίμηση δηλαδή πάνω από … 500.000 πολίτες θα ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ. Εκτός από το γεγονός ότι αυτό είναι παράλογο, αν υπάρχει έστω κι ένας που πιστεύει είναι ικανές οι ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες να φέρουν σε πέρας τέτοιους ελέγχους να μας το πει. Εδώ δε μπορούν να στείλουν ένα πιστοποιητικό θανάτου από το ληξιαρχείο στο ΙΚΑ και θα ελέγξουν κάθε οικογένεια που πήρε δάνειο;

Επομένως, όλη αυτή η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια του ευτελισμού και κάνει κακό τόσο στην υπόθεση της εξυγίανσης όσο και στην ίδια τη χώρα. Διότι άλλο να ψάχνουμε 10,20,100 πολιτικούς, επιχειρηματίες και λοιπά λαμόγια κι άλλο να ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα. Για σκεφτείτε πώς θα αντιδράσουν οι περισσότεροι από τους 500.000 που θα ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ; Δε θα τα βάλουν με την κυβέρνηση και με τον Σαμαρά;

Γιατί λοιπόν δημιουργείται ένα κλίμα σήψης όλης της κοινωνίας; Αντί να πιαστούν και πολύ εύκολα μάλιστα όσοι καταχράστηκαν τεράστιες περιουσίες και έφαγαν ατέλειωτο μαύρο χρήμα με τις προμήθειες και τις μίζες, ελέγχουν όλη την … κοινωνία;

Μία είναι η απάντηση δυστυχώς. Είτε ορισμένοι στην κυβέρνηση δεν ξέρουν τις τους γίνεται. Είτε η κυβέρνηση αυτοκαταστρέφεται.
Πηγή: ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου