Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Κοινό πακέτο διάσωσης για Ελλάδα-Ισπανία-Κύπρο

Η Ευρωζώνη φέρεται να εξετάζει την πιθανότητα ενός κοινού πακέτου διάσωσης για την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Το σενάριο αυτό συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς η προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης θεωρείται πλέον σίγουρη και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι απλά θέμα χρόνου η κατάθεση του επίσημου αιτήματος εκ μέρους της ισπανικής κυβέρνησης.
Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει τους όρους ενός τέτοιου πακέτου διάσωσης και έχει δηλώσει ότι θα λάβει απόφαση μόνο όταν θα αποσαφηνιστούν οι συνθήκες και ο στόχος αυτής της βοήθειας.
«Κινούμαστε, κάνουμε βήματα, το προετοιμάζουμε, τα πράγματα θα κατασταλλάξουν τον Νοέμβριο», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος, ο οποίος μετέχει στις συνομιλίες για πιθανή βοήθεια προς την Ισπανία.
Κληθείς να αποσαφηνίσει αν αναμένεται ισπανικό αίτημα για βοήθεια τον Νοέμβριο, ο αξιωματούχος απάντησε: «Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα γίνει τότε, τον Νοέμβριο».
Την ίδια στιγμή, ένας δεύτερος ανώτατος αξιωματούχος υπαινίχθηκε το ίδιο. «Αν έβαζα στοίχημα, μάλλον θα έλεγα Νοέμβριο αντί για Οκτώβριο. Τότε θα μιλάγαμε για πακέτο- θα είχαμε την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ισπανία. Δεν νομίζω τη Σλοβενία», δήλωσε.
«Αυτό συμβαίνει επειδή οι Γερμανοί και άλλοι δεν θέλουν να πηγαίνουν στο εθνικό τους κοινοβούλιο συχνά και να έχουν εκεί επώδυνες συζητήσεις», είπε.
Πηγή: NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου