Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κι αν δεν μας κάνουν έκπτωση; Θα τα αφήσουμε στο ταμείο!

Πόσες φορές δεν έτυχε να αγοράσετε μεγάλη ποσότητα ενός προϊόντος και δεν ζητήσατε να σας κάνουν μια «καλή τιμή»; Στις μέρες μας το «παζάρι» ή αν θέλετε η «διαπραγμάτευση» αποτελεί τον κανόνα. Το ίδιο συνέβαινε παλιά και στο μπακάλικο της γειτονιάς!

Αυτό λοιπόν θα προταθεί στη Λαϊκή Συνέλευση του Σάββατου 13 Οκτωβρίου 2012 στην Κατερίνη. Μετά το συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία, υπολογίζουμε 100 έως 150 πολίτες –ίσως και περισσότεροι-, θα μπούμε σε ένα Super Market, θα κάνουμε κανονικά τα ψώνια μας και όλοι μαζί, θα ζητήσουμε έκπτωση από τη διεύθυνση του καταστήματος.

Ναι, θα διαπραγματευτούμε! Θα ζητήσουμε έκπτωση διότι έχουν μειωθεί οι μισθοί μας. Διότι το κόστος ζωής για τις οικογένειές μας έχει φτάσει στα ύψη. Διότι δεν τα βγάζουμε πέρα! Διότι πολλοί από εμάς έχουν περάσει το κατώφλι της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Διότι δεν αντέχουμε άλλο τον κοινωνικό κανιβαλισμό που βιώνουμε όλοι το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και μάλιστα τη στιγμή που βλέπουμε τα κέρδη των πολυεθνικών να αυξάνονται, ενώ περιορίζονται τα λειτουργικά τους έξοδα από τις μειώσεις μισθών των εργαζομένων.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ενισχύουμε την διαπραγματευτική μας δύναμη! Κι αν δεν μας κάνουν έκπτωση; Θα τα αφήσουμε στο ταμείο!

Μη βιάζεσαι να κρίνεις κάτι που δεν τόλμησες! Έλα μόνο στη θέση του επιχειρηματία-ιδιοκτήτη της αλυσίδας super market και σκέψου, τι θα έκανες στη θέση του, αν έβλεπες, πως αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει κάθε Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα; Τι λες, δεν θα περνούσε από το μυαλό σου να κατεβάσεις τις τιμές;
--

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου