Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Bloomberg: Η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο χρυσορυχείο

Η Ελλάδα θα μπορούσε μέχρι το 2016 να γίνει η μεγαλύτερη χώρα σε παραγωγή χρυσού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg εταιρείες, που έχουν αναλάβει την εξόρυξη του πολύτιμου μετάλλου σε τέσσερα ορυχεία της Ελλάδας, σχεδιάζουν να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά 425.000 ουγγιές από 16.000 ουγγιές που είχαν καταγραφεί το 2011,.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο εταιρειών, Eldorado Gold Corp. (ELD) και Glory Resources Ltd. (GLY), τα projects τους θα αυξήσουν κατά 425.000 ουγγιές την παραγωγή χρυσού έως το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (με βάση την τιμή του χρυσού στις 5 Οκτωβρίου του 2012), έναντι συνολικής παραγωγής 16.000 ουγγιών που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα το 2011.

Στο δημοσίευμα, πάντως, αναφέρεται πως στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στις χορηγήσεις αδειών εξόρυξης.

Καθυστερήσεις σαν κι αυτές, υπογραμμίζει το πρακτορείο, είναι πλέον πιο σπάνιες στην Ελλάδα μετά την ύφεση των τελευταίων ετών και την επιτακτική ανάγκη των κυβερνήσεων να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας

1 σχόλιο:

  1. Ναι αλλα αυτη την παραγωγη θα την εκμεταλλευονται ξενα κεφαλαια, αφου πρωτα εξαγορασουν οσο οσο γη και υδωρ και βαλουν στη δουλεψη τους ανθρωπους με μισθους πεινας. Και το Κογκο πρωτη χωρα σε παραγωγη δαμαντιων ειναι, μα δε βλεπω αυτο να βοηθησε πουθενα το λαο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή