Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός

Χωρίς το σασπένς την προηγούμενης Τετάρτης και με ισχυρή πλειοψηφία 167 βουλευτών πέρασε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2013. Έπειτα από μια έντονη συζήτηση που ολοκληρώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα, η ψηφοφορία που έγινε έδωσε 167 «ναι», 128 «όχι» και τέσσερα «παρών» ενώ απείχε από τη διαδικασία ο βουλευτής Ιωάννης Πανούσης.

Η ΝΔ μέτρησε μία απώλεια από την ψηφοφορία καθώς ο βουλευτής Λευκάδας, Θ. Σολδάτος, τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σολδάτος αν και ψήφισε «ναι», δήλωσε «παρών» για τα υπουργεία Ανάπτυξης και Κοιν. Ασφάλισης κάτι που τον έθεσε εκτός Κ.Ο. Ο πρωθυπουργός θέλησε έτσι να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι δε μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις

Επίσης, «παρών» δήλωσαν οι κ. Μ. Ανδρουλάκης, Ι. Κουτσούκος, η Αντζελα Γκερέκου κα ι ο Μ. Μπόλαρης.

«Όχι» ψήφισαν οι κ. Νικολόπουλος, Κασσής, Γ. Μιχελογιαννάκης που αναπαύεται στις αγκαλιές του κ. Τσίπρα, ο Οδ. Βουδούρης και ο Θ. Παραστατίδης.

«Ναι» ψήφισε και ο Κ. Σκανδαλίδης και ο Γ. Κασαπίδης που είχαν διαγραφεί από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Σε σχέση με την προηγούμενη Τετάρτη διαφοροποίηση υπάρχει για τον κ. Ανδρουλάκη που ήδη έχει δηλώσει ανεξάρτητος ενώ οι υπόλοιποι κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση.

Εξερχόμενος από τη Βουλή ο Α. Σαμαράς τόνισε, «με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα. Από εδώ και πέρα Ανάκαμψη και Ανάπτυξη”.

Πλέον το βλέμμα όλων στρέφεται στο σημερινό Γιούρογκρουπ όπου η Ελλάδα πάει με όλες τις δεσμεύσεις της περαιωμένες και με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ όλων να πάρει τη δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου