Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σε ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου

Θετικό στην εγκατάσταση φωτοβολταικών στα σχολεία το Υπουργείο Εσωτερικών
Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσαν βουλευτές, με θέμα την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων σε στέγες σχολικών και άλλων δημοτικών κτιρίων, σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με την Τρόικα, μεταξύ άλλων έγινε αποδεκτός ο πυλώνας της εξοικονόμησης πόρων. Το μέτρο της εγκατάστασης φωτοβολταικών στις στέγες των σχολικών κτιρίων αποτελεί ένα μέρος της προσπάθειας για εξοικονόμηση δαπανών.
Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα ο υπουργός Εσωτερικών πρόκειται να αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τον άμεσο επαναπροσδιορισμό του θεσμικού πλαισίου εγκατάστασης φωτοβολταικών συστημάτων στις στέγες των σχολικών αλλά και άλλων δημοσίων κτιρίων, που θα οδηγήσει στην υλοποίηση των αντίστοιχων δράσεων, εντός του α’ εξαμήνου του 2013.
Κατά τα λοιπά, αρμόδια να ενημερώσουν την Εθνική Αντιπροσωπεία, είναι τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στα οποία κοινοποιείται το παρόν. 

Ο υπουργός
Ευριπίδης Στυλιανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου