Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Τα μεσάνυχτα στη Βουλή η ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού

Ολοκληρώνεται με την ψηφοφορία, που θα γίνει τα μεσάνυχτα, η συζήτηση στη Βουλή, επί του κρατικού προϋπολογισμού.

Την ίδια ώρα όμως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συνδέει την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης του δανείου με την ψήφιση και εφαρμογή των μέτρων.

Ο Γερμανός υπουργός επαναλαμβάνει ότι στο αυριανό Eurogroup δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα, καθώς ο ελληνικός προϋπολογισμός ψηφίζεται απόψε, υπενθυμίζει δε ότι πρέπει να συνταχθεί η έκθεση της τρόικας και οι όποιες αλλαγές να εγκριθούν από το γερμανικό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, αναφέρεται για μια ακόμη φορά στην ανάγκη εφαρμογής ελεγκτικών μηχανισμών, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει την ευθύνη των ελίτ για την κατάσταση της χώρας. Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην "Welt am Sonntag", ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «υπάρχει για την Ελλάδα δρόμος εντός Ευρωζώνης, αλλά είναι δύσκολος, διότι πρέπει να καλύψουμε παραλείψεις πολλών δεκαετιών».

Ερωτηθείς εξάλλου, σε άλλη συνέντευξη, στην εφημερίδα Ντι Βελτ, για το χρόνο που πιθανώς θα δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, ο κύριος Σόιμπλε, απάντησε ότι «αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να το απευθύνεται στους Έλληνες συναδέλφους μου και όχι στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου