Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Δήλωση Π. Ψωμιάδη για την καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

"Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες. 
Όμως δεν φοβόμαστε. Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες. 
Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης. 
Ακόμη και σήμερα, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ, με ύβρεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση επιχειρούν να επιβάλλουν την έκπτωσή μου με μία ξεκάθαρα πολιτική δίωξη.Ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας τους καταδίκασε μόλις πριν από πέντε μήνες. Όμως αυτοί συνεχίζουν.
Η επιδίωξη είναι προφανής: να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο, να περιφρονήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, ποινικοποιώντας συστηματικά την διοίκηση. 
Σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν έκρυψα την υπογραφή μου, δεν χρηματίστηκα, δεν χαρίστηκα, δεν δίστασα να συγκρουστώ ανοιχτά γι’ αυτά που πιστεύω. Μείωσα το πρόστιμο για παραβάσεις που αφορούσαν συνολικά 1.300 λίτρα νοθευμένου πετρελαίου κίνησης.Ούτε υποβρύχια που γέρνουν παρήγγειλα, ούτε μιζοφόρες συμβάσεις για τηλεπικοινωνιακό υλικό υπέγραψα, ούτε off shore εταιρίες έχω, ούτε δημόσια χρήματα καταχράστηκα, ούτε δημόσια περιουσία ξεπούλησα, ούτε πρόστιμα επωνύμων μείωσα χίλιες φορές, ούτε συμμετείχα στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ούτε το μνημόνιο υπέγραψα.Και σ’ αυτήν την περίπτωση, έπραξα ό,τι μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου.Όπως δέχτηκε το δικαστήριο, ακολούθησα τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, δεν είχα δόλο να βλάψω κανέναν ούτε έβλαψα. 
Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου βοηθώντας έναν άγνωστο σε μένα καρκινοπαθή που χαροπάλευε και τελικά, δυστυχώς, απεβίωσε.Για ένα μαγαζί που έκλεισε υπό το βάρος της ανίατης ασθένειας.Αν οι υπάλληλοι οφείλουν να ενεργούν κατά το γράμμα του νόμου, εμείς οι πολιτικοί –οι εκλεγμένοι από το λαό- έχουμε υποχρέωση να τηρούμε το πνεύμα του νόμου. Αυτό έκανα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Θα τιμωρούμε τους παραβάτες, αλλά δεν θα εξοντώνουμε τους συμπολίτες μας.
Όσοι μας κατηγορούν επειδή μειώσαμε το πρόστιμο σ’ έναν ετοιμοθάνατο, ας το πούνε ξεκάθαρα στο λαό.
Ας πουν στον κοσμάκη που του παίρνουν το σπίτι, γιατί χρωστά 1.000 ευρώ ότι “καλά του κάνουν”. 
Θέλω, επίσης, να στείλω ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Θα συνεχίσω να μιλώ για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα, για την ειρήνη.
Η δική μου κόκκινη γραμμή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων καθορίστηκε από την ιστορική αλήθεια, το δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την πατριωτική στάση του Ανδρέα Παπανδρέου και παραμένει σταθερή εδώ και είκοσι χρόνια: η Μακεδονία δεν πωλείται."

11 σχόλια:

  1. Αγαπητό Μπλογκ, αυτές τις δηλώσεις έχετες κάπου ψηλά και πρόχειρες γιατί κάτι μου λέει πως σε λίγο καιρό θα τις ξαναδούμε απλά με άλλη φωτογραφία. Το δίπολο ανώνυμία του ιντερνετ - δεν κατηγορήθηκα ως καταχραστής και το τρίπτυχο Πολιτική δίωξη - Συκοφαντία - Ακύρωση λαϊκής εντολής θα τα ξανακούσουμε λίαν συντόμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κατάλυσης της νομιμότητας. Στο τέλος είμαστε όλοι “μπερδεμένοι” και δεν ξέρουμε τι είναι δίκαιο και τι άδικο.

    Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, την δικογραφία κλπ και δεν με ενδιαφέρουν κιόλας.

    Τι λέει ο νόμος; Λέει ο νόμος πως αν ο παραβάτης είναι άρρωστος ή ότι τέλος πάντων, δικαιούται μεγαλύτερη μείωση του προστίμου; Αν ΔΕΝ το λέει, τότε ΚΑΚΩΣ έπραξε ο κ. Ψωμιάδης.

    Ο κ. Ψωμιάδης, και ο οποιοσδήποτε δημόσιος άρχοντας όπως ο κ. Ψωμιάδης, ΔΕΝ είναι δικαστήριο για να ερμηνεύει τον νόμο. Είναι εκτελεστική εξουσία και ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ αποφάσεις και νόμους. Αν δεν του αρέσει μία απόφαση ή ένας νόμος που καλείται να εφαρμόσει ή τον βρίσκει άδικο, μπορεί να παραιτηθεί. Και να μας ενημερώσει να βελτιώσουμε τον νόμο ως κοινωνία συντεταγμένα. Και όχι ετσιθελικά.

    Αυτά είναι επαναλαμβάνω τα αποτελέσματα της “ελαστικής” νομιμότητας. Και κακώς ο κ. Καμμένος παίρνει το μέρος του. Πολύ κακώς μάλιστα. Διότι ο κ. Καμμένος εκτός των άλλων υπηρετεί και ως νομοθέτης στην βουλή.

    Δηλαδή αν ένας υπουργός (οποιασδήποτε κυβέρνησης) χάριζε από το δημόσιο ταμείο ένα μεγάλο ποσό, πχ 50.000 ευρώ, σε έναν πράγματι αναξιοπαθούντα, θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να δικαστεί και να τιμωρηθεί;

    Απαντάω ο ίδιος: Θα έπρεπε να τιμωρηθεί, εφόσον υπάρχει νόμος που προβλέπει πως ο υπουργός ή όποιος άλλος, ΔΕΝ μπορεί να κάνει δωρεά χρήματα του δημοσίου, αν δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει κάτι τέτοιο.

    Αλλιώς καταργούμε τους νόμους και την νομιμότητα. Και τους ερμηνεύουμε όπως θέλουμε και ελαστικά.

    Και αν ξεκινήσουμε να το κάνουμε αυτό για “καλές” περιπτώσεις και με “τίμιες και αγνές” προθέσεις, δεν θα σταματήσουμε εκεί. Θα παραβούμε τον νόμο και σε άλλες περιπτώσεις. Για ίδιον συμφέρον.

    Οι νόμοι υπάρχουν και θεσπίζονται για να τους τηρούμε. Και όταν προκύπτει διαφωνία στην ερμηνεία τους πάμε στο δικαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DURA LEX, SED LEX...
    Για ακόμη μία φορά ο Δεξιός Ψάλτης κάνει μια νηφάλια τοποθέτηση χωρίς τους λαϊκισμούς και τα ΖΟΡ(ΡΟ)ιλίκια που για κάποιους στη Νέα Δημοκρατία ήταν το μόνο που είχαν να δείξουν πολιτικά και κάναν το καράβι να βουλίαξει ενώ οι ίδιοι κατάφεραν να επιβιώσουν (βλέπεις σε ένα ναυάγιο όσο μεγάλο και να είναι αυτό οι φελλοί επιπλέουν).
    Ακόμη μια παράμετρος που επισημαίνει αυτή της δικάστικής προσφυγής για την μείωση του προστίμου είναι κάτι το ουσιαστικό που ο Ψωμιάδης κάνει σα να μην υπάρχει αυτή η διαδικασία μπας και πείσει κανέναν ότι δεν έκανε παράβαση καθηκόντων. Την συνέχεια την φανταζόμαστε όλοι: Δευτέρα πρωί - πρωί στον φίλο Γ. Αυτιά θρήνος- κλάψα - συνομοσιολογία- παράπονο - παιδί του λαού και κανα τραγούδι για τον Πόντο, τη Μακεδονία, την ανθρωπιά σε ένα μιξ πιστεύοντας πως θα κάνει κλίμα. Δυστυχώς το μόνο που θα κάνει είναι νούμερα στον πεσμένο φέτος Γ. Αυτιά.
    Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτή την φορά κ. Γ. Αυτία να μην είναι βιντεοσκοπιμένη η συνέντευξη και υποκρίνεστε πως ομιλίτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η έκπτωση του Ψωμιάδη θα είναι δίκαιη αν ισχύσει και για άλλους πολιτικούς με ανάλογες καταδίκες. Στην αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μερικές δεκάδες…

    Αν δε γίνει απλά θα είναι μία προσπάθεια να εξουδετερώσουν τον Ψωμιάδη πολιτικά με άλλο τρόπο από τη στιγμή που εκλογικά απέτυχαν παταγωδώς.

    Είναι ένας μέτριος πολιτικός που στηρίχθηκε στο λαϊκισμό για να ανέβει, αλλά αν τον συγκρίνουμε με τους αντιπάλους του στις διάφορες θέσεις που έχει εκλεχθεί δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Δε νομίζω να είναι λαμόγιο, γιατί δεν θα μπορούσε να το κρύψει. Είναι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός της ελληνικής πολιτικής σκηνής

    Σε περίπτωση που εφαρμόσουν τον νόμο μόνο σε αυτόν, ακόμα και αν εκπέσει από το αξίωμα του (όσο και να τον συκοφαντήσουν τα καθεστωτικά μμε), σε βάθος χρόνου θα βγει ενισχυμένος πολιτικά. Στην κοινή γνώμη θα περάσει ότι τον “έφαγαν” δικαστικά παρακάμπτοντας την απόφαση του εκλογικού σώματος. Βούτυρο στο ψωμί του θα είναι να πείσει τον κόσμο ότι αυτό έγινε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΨΩΜΙΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;
    Κύριε Ψωμιάδη δεν τους γνωρίζατε τους νόμους; Γιατί δεν φροντίσατε να τους μάθετε; Δεν κυβερνούσατε με αυτούς τους νόμους που ψηφίζει ο κ. Καμμένος και ο κάθε κ. Καμμένος βουλευτής – νομοθέτης της Ελληνικής πολιτείας; Τώρα τι συμπαράσταση σας προσφέρει, εθιμοτυπική; Τι σας λέει ότι στενοχωρήθηκε που τιμωρηθήκατε; Κύριε Ψωμιάδη και εγώ στενοχωρήθηκα που τιμωρηθήκατε. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Τι σας λέει ο κ. Καμμένος ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθείτε, αν και παραβήκατε το νόμο; Τότε για ποιους τους ψηφίζουν τους νόμους; Εσείς είστε υπεράνω των νόμων; Σας έδινε το δικαίωμα ο νόμος να μειώσετε το πρόστιμο και σας τιμώρησαν οι δικαστές παρότι ήσασταν νόμιμος; Τότε είναι παράνομοι οι δικαστές και πρέπει να τιμωρηθούν εκείνοι. Μήπως οι ελεγκτές υπάλληλοι της υπηρεσίας σας, χρέωσαν το ανόθευτο υγρό ως νοθευμένο, και επέβαλαν πρόστιμο στον άμοιρο πρατηριούχο άδικα; Γιατί να μην τιμωρηθούν εκείνοι; Μήπως όμως αυτοί οι άνθρωποι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, εφαρμόζοντας σωστά τον νόμο, που εσείς οι άρχοντες τους δώσατε να εφαρμόσουν; Μήπως εσείς παράνομα μειώνατε το πρόστιμο, αποβλέποντας αλλού, και όχι μόνο, στην ανθρωπιά; Που βρίσκεται η αλήθεια κ. Ψωμιάδη; Θέλετε κ. Ψωμιάδη να λειτουργήσει η Δημοκρατία; Τότε σεβαστείτε τους θεσμούς,oxι μόνο εσείς, αλλά όλοι σας, αλλιώς θα εξαφανιστούμε απο το χάρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας παρακαλώ το τελευταίο ι κάντε το η απο το 5 σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν υπάρχει δυνατοτητα! Εννοείς χάρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τους πολιτικούς η μη εφαρμογή ενός νόμου δε σημαίνει αυτόματα πως χρηματίστηκαν. Όταν ασκείς εξουσία είσαι Δήμαρχος, Νομάρχης, Βουλευτής τα οφέλη δεν είναι πάντα υλικά άλλα και μικροπολιτικά - ψηφοθηρικά. Για αυτό και ο νομοθέτης ορίζει όρους (νόμους) μέσα στα πλαίσια που οφείλουν να κινούνται οι άρχοντες για να αποφεύγονται τα ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ που αποτελούν κατάφορη αδικία για τους πολίτες. Ο Ψωμιάδης δηλαδή, γιατί δεν μείωσε και σε άλλους προστιμα; Επειδή δεν ήταν ετοιμοθάνατοι στην εντατική ή μήπως γιατί ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ; Το κακό εώς τώρα ήταν οτί τα δικαστήρια, εκτός από λίγες περιπτώσεις, δεν δίκαζαν τον παραβάτη ως πολίτη, αλλά ως πολιτικό - φορέα εξουσίας και με τις ανάλογες παρεμβάσεις από υψηλόβαθμα πολιτικά πρόσωπα, άλλοτε ακόμη και με νομοθετικές ρυθμίσεις από τη Βουλή, οι αιρετοί έπεφταν στα μαλακά με αποτέλεσμα να υπάρξει μια "χαλαρότητα" στη σχέση τους με το νόμο και κυρίως να διοικούν πολλές φορές στα όρια της νομιμότητας. Όταν ζορίζαν τα πράγματα οι αιρετοί αρχοντές μας, πετούσαν και ένα " όσοι έχουν καταγγελίες να πάνε στον Κατή" ή "η δικαιοσύνη ας πάρει το λόγο". Ακόμη και το ιστορικό "το νόμιμο είναι και ηθικό" είναι προΐον αυτής της λογικής. Μια λογική που κυριάρχισε τα τελευταία 20 χρόνια φέρνοντας τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτο σε διαφθορά. Οι νοοτροπίες αυτές είναι που διάβρωσαν το ελληνικό Κράτος αλλά και την ελληνική κοινωνία, φέρνοντάς μας ως χώρα στην υποτέλεια της "ΤΡΟΪΚΑΣ" και ως πολίτες και ανθρώπους στον ξεπεσμό και την κατάθλιψη
    Φαίνετε πως κάτι πάει να αλλάξει. Όμως ελπίζουμε, και κυρίως, ζητάμε από τη Δικαιοσύνη ο νόμος να εφαρμοστεί για όλους τους πολιτικούς όσο ψηλά και αν βρήσκονται σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν. Αλλιώς η απόφαση στην περίπτωση Ψωμιάδη θα αποτελέσει ακόμη ένα παράδειγμα επιλεκτικής εφαρμογής του νόμου και ο Π. Ψωμιάδης θα περάσει στην ιστορία ως ο πρώτος αιρετός Περιφεριάρχης που αδικήθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι σχέση η Μακεδονία με το νοθευμένο πετρέλαιο κύριε π.νομάρχη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η έκπτωση του Ψωμιάδη θα είναι δίκαιη αν ισχύσει και για άλλους πολιτικούς με ανάλογες καταδίκες. Στην αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μερικές δεκάδες…

    Αν δε γίνει απλά θα είναι μία προσπάθεια να εξουδετερώσουν τον Ψωμιάδη πολιτικά με άλλο τρόπο από τη στιγμή που εκλογικά απέτυχαν παταγωδώς.

    Είναι ένας μέτριος πολιτικός που στηρίχθηκε στο λαϊκισμό για να ανέβει, αλλά αν τον συγκρίνουμε με τους αντιπάλους του στις διάφορες θέσεις που έχει εκλεχθεί δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Δε νομίζω να είναι λαμόγιο, γιατί δεν θα μπορούσε να το κρύψει. Είναι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός της ελληνικής πολιτικής σκηνής

    Σε περίπτωση που εφαρμόσουν τον νόμο μόνο σε αυτόν, ακόμα και αν εκπέσει από το αξίωμα του (όσο και να τον συκοφαντήσουν τα καθεστωτικά μμε), σε βάθος χρόνου θα βγει ενισχυμένος πολιτικά. Στην κοινή γνώμη θα περάσει ότι τον “έφαγαν” δικαστικά παρακάμπτοντας την απόφαση του εκλογικού σώματος. Βούτυρο στο ψωμί του θα είναι να πείσει τον κόσμο ότι αυτό έγινε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κατάλυσης της νομιμότητας. Στο τέλος είμαστε όλοι “μπερδεμένοι” και δεν ξέρουμε τι είναι δίκαιο και τι άδικο.

    Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες, την δικογραφία κλπ και δεν με ενδιαφέρουν κιόλας.

    Τι λέει ο νόμος; Λέει ο νόμος πως αν ο παραβάτης είναι άρρωστος ή ότι τέλος πάντων, δικαιούται μεγαλύτερη μείωση του προστίμου; Αν ΔΕΝ το λέει, τότε ΚΑΚΩΣ έπραξε ο κ. Ψωμιάδης.

    Ο κ. Ψωμιάδης, και ο οποιοσδήποτε δημόσιος άρχοντας όπως ο κ. Ψωμιάδης, ΔΕΝ είναι δικαστήριο για να ερμηνεύει τον νόμο. Είναι εκτελεστική εξουσία και ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ αποφάσεις και νόμους. Αν δεν του αρέσει μία απόφαση ή ένας νόμος που καλείται να εφαρμόσει ή τον βρίσκει άδικο, μπορεί να παραιτηθεί. Και να μας ενημερώσει να βελτιώσουμε τον νόμο ως κοινωνία συντεταγμένα. Και όχι ετσιθελικά.

    Αυτά είναι επαναλαμβάνω τα αποτελέσματα της “ελαστικής” νομιμότητας. Και κακώς ο κ. Καμμένος παίρνει το μέρος του. Πολύ κακώς μάλιστα. Διότι ο κ. Καμμένος εκτός των άλλων υπηρετεί και ως νομοθέτης στην βουλή.

    Δηλαδή αν ένας υπουργός (οποιασδήποτε κυβέρνησης) χάριζε από το δημόσιο ταμείο ένα μεγάλο ποσό, πχ 50.000 ευρώ, σε έναν πράγματι αναξιοπαθούντα, θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να δικαστεί και να τιμωρηθεί;

    Απαντάω ο ίδιος: Θα έπρεπε να τιμωρηθεί, εφόσον υπάρχει νόμος που προβλέπει πως ο υπουργός ή όποιος άλλος, ΔΕΝ μπορεί να κάνει δωρεά χρήματα του δημοσίου, αν δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει κάτι τέτοιο.

    Αλλιώς καταργούμε τους νόμους και την νομιμότητα. Και τους ερμηνεύουμε όπως θέλουμε και ελαστικά.

    Και αν ξεκινήσουμε να το κάνουμε αυτό για “καλές” περιπτώσεις και με “τίμιες και αγνές” προθέσεις, δεν θα σταματήσουμε εκεί. Θα παραβούμε τον νόμο και σε άλλες περιπτώσεις. Για ίδιον συμφέρον.

    Οι νόμοι υπάρχουν και θεσπίζονται για να τους τηρούμε. Και όταν προκύπτει διαφωνία στην ερμηνεία τους πάμε στο δικαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή