Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Δ.Κ.ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ- Ανακοίνωση του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου για τις χιονοπτώσεις στην πόλη των θεών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 
Δ.Ανδριάς: Οι δυσκολίες πολλές με τα χιόνια, καταφέραμε όμως να μείνουμε όρθιοι. 

Εδώ και 15 ημέρες το Λιτόχωρο βιώνει μια δύσκολη κατάσταση. Συνεχείς χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη μας. 

Τα προβλήματα αυτά είχαμε πολλά χρόνια να αντιμετωπίσουμε, με μια όμως διαφορά: Τότε ήμασταν ο δήμος Λιτοχώρου, ένας δήμος με εξειδικευμένο προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και, όπως πάντα, με υψηλού επιπέδου πολιτισμό… 

Σήμερα, τα ίδια άτομα, τα ίδια μηχανήματα είναι υποχρεωμένα να ανταποκριθούν σε 12 χωριά, σε παραδοσιακούς και εξοχικούς οικισμούς. (Βλέπετε, οι τέως δήμοι Δίου και Ανατολικού Ολύμπου το μόνο με το οποίο μάς προίκισαν είναι τα χρέη τους, εν μέσω μάλιστα μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης). 

Μ’ αυτές λοιπόν τις τεράστιες δυσκολίες ο νέος δήμος Δίου-Ολύμπου κατάφερε να μείνει «όρθιος». Το Λιτόχωρο δεν αποκλείστηκε και η κοινωνική και οικονομική ζωή μπόρεσε και λειτούργησε (πάντα βέβαια μέσα στις περιορισμένες δυνατότητες του καλλικρατικού δήμου μας). 

Γι αυτό, η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου ευχαριστεί τους υπαλλήλους τού δήμου για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν, αφού για 15 και πλέον ημέρες το εργοτάξιο είναι το σπίτι τους. Και βέβαια, η «μάχη» με τα χιόνια δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται… αφού σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις, οι χιονοπτώσεις μπορεί να διαρκέσουν ίσως και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου! 

Η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου ευχαριστεί επίσης τους συγχωριανούς μας: Βροντινό Απόστολο, Γεωργούση Διονύσιο, Ζησκάτα Γρηγόριο και Φαρμάκη Δημήτριο, για την εθελοντική και ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΗ προσφορά τους, δείχνοντας έτσι ότι πέρα από τον δρόμο τής μιζέριας υπάρχει και ο δρόμος τής προσφοράς. 

Η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου βλέποντας τα οικονομικά προβλήματα του δήμου (όπως ξέρετε, λεφτά δεν …υπάρχουν!) έχει σκοπό να δημιουργήσει, στο άμεσο μέλλον, εθελοντικές ομάδες που θα βοηθούν σε κάθε δύσκολη περίσταση τον τόπο μας. 

Για τη δημιουργία τέτοιων ομάδων έχουμε πάντοτε υπόψη μας την ιστορική φράση τού αείμνηστου προέδρου των ΗΠΑ, Κένεντι: «Μη ρωτάς τι κάνει για σένα η πατρίδα σου, αλλά τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου». 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 

Δημήτρης Ανδριάς

1 σχόλιο:

  1. Τάκαρε ας τον Κέννετι και τις εξυπνάδες, στο Λιτόχωρο δεν τσουλούσε τίποτα μόνο τα τσίπουρα στο Χαϊρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή