Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κλοπή στην Αρχαία Ολυμπία-Υπέβαλε παραίτηση ο Π. Γερουλάνος

 
Έσπασαν τις προθήκες με σφυρί και άρπαξαν 65 εκθέματα

Αρχαία εκθέματα ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας αφαίρεσαν το πρωί δύο κουκουλοφόροι από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν αφύλακτο.


Όπως έγινε γνωστό, περίπου στις 7.30 το πρωί δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο μουσείο και αφού ακινητοποίησαν τη φύλακα, αφαίρεσαν τουλάχιστον 65 αρχαία αντικείμενα μικρού μεγέθους, σπάζοντας τις προθήκες. Πολλά από τα αγαλματίδια που εκλάπησαν ήταν χρυσά.

Οι δράστες έσπαγαν με σφυρί τις προθήκες και αφαιρούσαν τα αντικείμενα ανενόχλητοι αφού την φρουρό του μουσείου την είχαν συνέχεια μαζί τους με την απειλή του όπλου για να μην ειδοποιήσει την αστυνομία.

Οι δράστες πήραν ακόμη αρχαία χρυσά κοσμήματα, νομίσματα και άλλα αντικείμενα, η καταγραφή και αποτύπωση των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς οι αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία για τους δράστες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φορούσαν κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κατάφεραν να απομακρυνθούν πεζοί πολύ πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.
 
Οι υπάλληλοι, από το Νοέμβριο του 2011 είχαν απευθύνει δραματική προειδοποίηση για τους κινδύνους που δημιουργούνταν από τις διαρκείς αποχωρήσεις υπαλλήλων και την έλλειψη προσωπικού.

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος και η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρίσκονται καθ΄οδόν προς την Ολυμπία ενώ ο υπουργός κατέθεσε εγγράφως πριν λίγη ώρα την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου