Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Στο Δήμο Δίου - Ολύμπου παραχωρούνται από τον Ε.Ο.Τ. 8886 τ.μ.

Στην περιοχή Πριόνια Πιερίας, εδαφικές εκτάσεις συνολικού εμβαδού 8.886 τ.μ.
Σε δήμους παραχωρούνται 83 ακίνητα ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ , τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των οποίων ασκεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), μετά την ψήφιση του νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τίτλο «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» στις 15 Φεβρουαρίου.
Η αρχική πρόβλεψη του νομοσχεδίου για παραχώρηση των ακινήτων στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ανατράπηκε μετά από παρέμβαση της ΚΕΔΕ.
Η κυριότητα καθώς και η διοίκηση και διαχείριση των 83 ακινήτων παραχωρούνται σε 56 δήμους της χώρας. Συγκεκριμένα, στο δήμο Ρόδου παραχωρούνται έξι ακίνητα. Ακολουθούν ο δήμος Κεφαλονιάς με τέσσερα ακίνητα, οι δήμοι Χανίων, Βόλου, Ναυπακτίας και Λιβαδειάς με τρία ακίνητα, οι δήμοι Αριστοτέλη, Σκοπέλου, Ναυπλίου, Λουτρακίου -Αγίων Θεοδώρων, Ζακύνθου, Σάμου, Πλατανιά, Λαυρεωτικής, Αχαρνών και Χαϊδαρίου με δύο ακίνητα.
Στους δήμους Δράμας, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Καβάλας, Ξάνθης, Κιλκίς, Δίου- Ολυμπίου, Σιντικής, Καστοριάς, Βοΐου, Ερέτριας, Αγράφων, Καρπενησίου, Δελφών, Ερυμάνθου, Καλαβρύτων, Αγρινίου, Πατρέων, Νότιας Κυνουρίας, Κορινθίων, Ανατολικής Μάνης, Σπάρτης, Κέρκυρας, Ιθάκης, Λέσβου, Χίου, Θήρας, Πάτμου, Νάξου, Χερσονήσου, Γόρτυνας, Ηρακλείου, Φαιστού, Οροπέδιο Λασιθίου, Μυλοπόταμου, Αγ. Νικολάου, Ρεθύμνης, Αθηναίων, Πειραιώς και Αρταίων παραχωρείται από 1 ακίνητο.
Στον κατάλογο ακινήτων που παραχωρούνται κατά κύριο λόγο αφορούν σε εδαφικές εκτάσεις, αλλά και τουριστικά περίπτερα, παραδοσιακά κτίρια, αρχοντικά και νησίδες.
Σημειώνεται ότι στο δήμο Αθηναίων παραχωρείται το θέατρο της Δώρας Στράτου στο Λόφο του Φιλοπάππου, στο δήμο Πειραιά παραλιακή έκταση στη Φρεαττύδα, ενώ παραχωρούνται και τρία ΞΕΝΙΑ στους δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Αρταίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου