Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

O Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου πραγματοποιεί στις 8 του Μάη 2011 επίσκεψη στο νησάκι Τρίκερι του Παγασητικού για να συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στο Τρίκερι, την περίοδο του Εμφυλίου (1948-1952), εξορίστηκαν, βασανίστηκαν και μαρτύρησαν χιλιάδες γυναίκες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Δ.Σ.Ε., αλλά και ολόκληρες οικογένειες αγωνιστών. Έζησαν εκεί εξόριστες σε άθλιες συνθήκες γυναίκες και παιδιά, πολλές μωρομάνες με τα παιδιά τους στην αγκαλιά και έγκυες που γέννησαν εκεί στον τόπο της εξορίας τα παιδιά τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της μέρας της αντιφασιστικής νίκης των λαών και της παγκόσμιας μέρας της μητέρας.


Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

  • Ξενάγηση στο χώρο εξορίας, αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας και κατάθεση στεφανιού ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης στις, περίπου, πέντε χιλιάδες γυναίκες που κρατήθηκαν σ εκείνο το κολαστήριο της μεταβαρκιζιανής βαρβαρότητας. Κι αυτό γιατί αρνήθηκαν να προδώσουν τα ιδανικά τους και να αποκηρύξουν τα πιστεύω τους, όπως ζητούσαν οι δεσμοφύλακες τους, υποβάλλοντάς τες σε φρικτά βασανιστήρια.

  • Εκδήλωση στην παραλία με ομιλίες, μαρτυρίες, αναφορές και απονομή τιμητικών πλακετών σ όσες  γυναίκες, που ήταν εξόριστες, ζουν ακόμα.


Αναχώρηση λεωφορείου 
την Κυριακή 8 του Μάη στις 7.00 το πρωί 
από το χώρο της παλιάς Λαϊκής Λιτοχώρου .

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2352084130 – 6947071889 και 2352081896

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου