Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Από τον ΚΡΑΧΤΗ:
http://kraxtis-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_7841.html

 του Δημήτρη Καλαϊτζή
- Εμείς τα γράφαμε, τα λέγαμε για τα χρέη του Δήμου Δϊου Ολύμπου, χρέη που προήλθαν ειδικά απο τσυνενούμενα χρέη των πρώην Δήμων Δϊου κασι Ανατολικού Ολύμπου.
- Ομως κανείς απο αυτούς που διοίκησαν του δύο αυτούς Δήμους δέν αναλαμβάνει την ευθύνη.Και άν ψελίζουν .....κάτι, αυτό είναι προκλητικό να μας (σας) θεωρούν χαχόλους και να μας μιλάνε για χρεη που δημιουργήθηκαν λόγω των "μεγάλων έργων".
- Στην 9η θέση των υπερχρεωμένων Δήμων και επίσημα με τη βούλα ο Δήμος Δϊου Ολύμπου και δικαιολογημένα η σημερινή Δημοτική αρχή να παραπονείται. Δικαιολογημένα να δυσκολεύεται να βγεί απο την οικονομική στενωπό και να προχωρήσει  μπροστά στη λύση των προβλημάτων.
- Ομως επειδή δέν έχουμε πάθει όλοι "αμνησία" να αναφέρουμε ότι τη στελέχωση του συνδυασμού της πλειοψηφίας του Δήμου την αποτελούν δημοτικοί σύμβουλοι που διαχειρίστηκαν τους προηγούμενους Δήμους, είτε με αδιαφορία για τα δημιουργούμενα χρέη, αφού με "πολιτικάντικη στάση" λειτούργησαν για τη δική τους πολιτική επιβίωση και με τη λογική "δέν πειράζει άς τα εξοφλήσουν άλλοι".
- Δέν έχουμε πάθει όλοι "αλτσχάιμερ" και θυμόμαστε τα έξοδα "για άρτον και θεάματα" που πληρώναμε επι σειρά ετών.. με δανεικά βέβαια..
 - Γνωρίζουμε και για τα ποσά των περίπου επτακοσίων χιλιάδων.. που ώς "καγκουρώ" πηδούσαν απο κωδικό σε κωδικό..και σκεφτόμαστε και αναρωτιόμαστε άν θα πληρώσει κανείς γι αυτά.. ή θα συνεχίσει η νύν Δημοτική αρχή να τα καλύπτει.. και να τα φορτώνει "σε ανοήτους υπαλλήλους" , όπως χαρακτηριστικά είπε "και ο τεθείς σε αργία Δήμαρχος κ Παπαθανασίου" επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο;
- Μπορεί κανείς απο τους "ειδικευμένους στην πολιτική εξαπάτηση" πρώην δημάρχους να μας πεί ώς πότε τα παιδιά μας θα πληρώνουν τα χρέη που δημιούργησαν εκείνοι, με διαχείρηση και λειτουργία τέτοια που να βοηθά στην πολιτική τους "εξέλιξη" και κατάληψη και άλλων "δημοσίων θέσεων";
- Δέν είναι "πρόκληση" να σφυρίζουν αδιάφορα και μάλιστα να ζητούν και τα ρέστα, καμαρώνοντας για το "μέγα έργο τους", το οποίο ήταν η αιτία των χρεών;
- Τα λέγαμε εμείς απο αυτό το "βήμα" και χλευαστήκαμε πολύ, αλλά ήλθε η ώρα, που η "άποψή μας" ή καλύτερα η "γνώση" μας για τα τεκταινόμενα, δικαιώνεται και αποδεικνύεται, ότι δέν είναι γραφικοί αυτοί που φωνάζουν την "αλήθεια", επειδή είναι λίγοι και κόντρα στην "πειθώ" και τον "αποπροσανατολισμό" που πετυχαίνουν στη "λαική μάζα" οι πολιτικάντηδες του τόπου μας.
- Υπάρχουν "πολιτικά ένοχοι" και υπόλογοι στο λαό του Δήμου Δϊου για την κατάντια του Δήμου.
- Υπάρχουν "εν ενεργεία πολιτικοί" που θήτευσαν στους Δήμους αυτούς, που και σήμερα απολαμβάνουν της πολιτικής ασυλίας και είναι στα δημόσια πράγματα, διεκδικώντας την πολιτική του σταδιοδρομία και στο μέλλον.
- Μήπως πρέπει να θυμίσω σε πολλούς φίλους που πείστηκαν να στηρίξουν τα ίδια πρόσωπα.. πόσο εξαπατήθηκαν;
- Μήπως πρέπει να θυμίσω (και ξέρουν αυτοί) σε ορισμένους φίλους ότι δημοσίως τοποθετήθηκαν και "είπαν ότι θα φτύσουν αυτούς που διαβεβαίωσαν ότι όλα θα πάνε καλά,μ δηλαδή ούτε Δήμαρχος θα τεθεί σε αργία, αλλά και τα οικονομικά του Δήμου Δϊου "πάνε καλά";Ετσι για να μήν ξεχνιόμαστε..
- Εν τέλει νομίζω ότι πρέπει ο λαός, αλλά  ίσως και άλλη αρχή πρέπει να αποδώσει τις ευθύνες σε αυτούς που απερίσκεπτα.. διαχειρίστηκαν τα οικονομικά των προηγούμενων καποδιστρικών Δήμων που έγιναν η αιτία της υπερχρέωσης του Δήμου Δίου Ολύμπου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου