Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΖΑΠΠΕΙΟ 2: ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Διαφωνώντας με τις οριζόντιες περικοπές, η ΝΔ υιοθετεί και προτείνει μεταξύ άλλων αναπτυξιακά μέτρα χαμηλού δημοσιονομικού κόστους, μείωση της δημόσιας σπατάλης, άμεση αξιοποίηση συγκεκριμένων ακινήτων που αποτελούν δημόσια περιουσία, ολοκληρωτική άρση του καμποτάζ, αναστολή του πόθεν έσχες για τις κατοικίες, πάγωμα των συντελεστών του ΦΠΑ και των αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών, μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά τα πρότυπα της Ιρλανδίας. Ειδικότερα η μείωση των φόρων, αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, γεγονός που δεν φαίνεται να κατανοεί το ΠΑΣΟΚ καθώς, επιλέγοντας να ανεβάσει τις φορολογικές επιβαρύνσεις, χτύπησε την πραγματική οικονομία και οδήγησε τις περισσότερες επιχειρήσεις σε ζημιογόνες χρήσεις. Έχοντας πλήρη επίγνωση της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης και της ανάγκης μείωσης του διογκωμένου κράτους, τα στελέχη της ΝΔ που καταρτίζουν τη συνολική οικονομική παρέμβαση του κόμματος, υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Σαμαρά, αντιλαμβάνονται ότι οι αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα σημερινά δεδομένα.
Η επανεκκίνηση που προτείνει η ΝΔ είναι επανεκκίνηση εν κινήσει, σταδιακή δηλαδή και στοχευμένη. Στοχευμένη στην ανάκαμψη της οικονομίας και κατ’ επέκταση στην σταδιακή έξοδο της χώρας από την κρίση, είναι η επικαιροποιημένη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στο Ζάππειο. Με ευαισθησία απέναντι στα πληγέντα κοινωνικά στρώματα, αλλά και πειστικά φιλελεύθερη, η οικονομική πρόταση της ΝΔ περιλαμβάνει στοχευμένες και κοστολογημένες δράσεις που οδηγούν στην έξοδο από το φαύλο κύκλο της ύφεσης στην οποία καταδίκασε τη χώρα η λανθασμένη και επιπόλαιη κυβερνητική πολιτική.
Σε αντίθεση με την επικίνδυνη αδράνεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ επανέρχεται με το Ζάππειο 2 αποδεικνύοντας ότι όλα τα στελέχη της είναι στρατευμένα στην επίλυση του γόρδιου δεσμού της οικονομίας, όχι με λόγια αλλά με ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις που στηρίζονται στη διεθνή εμπειρία και μελέτη χωρών που πέτυχαν εντυπωσιακές αναπτυξιακές επιδόσεις. Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς όχι μόνο να δώσει λύσεις στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, αλλά και να πιάσει τους στόχους που η ίδια έθεσε. Η ΝΔ, αντιθέτως παρουσιάζει εφικτές και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις, οι οποίες στοχεύουν στη μείωση του χρέους και την αποφασιστική μείωση του ελλείμματος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου