Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πιερία με αφορμή την απόφαση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιου Σώκου,

Αποτελεί λυπηρό γεγονός για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και για το Δήμο Δίου-Ολύμπου η απόφαση που θέτει σε αργία τον δήμαρχο της περιοχής. Η απόφαση καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε ο «Καλλικράτης» και τα σοβαρά κενά του νομοθετήματος, που «σπρώχνει» σε ακυβερνησία μια ολόκληρη περιοχή της Πιερίας με συγκριτικά πλεονεκτήματα και τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Οι ευθύνες της Πολιτείας είναι προφανείς αφού από τη μια έχει νομοθετήσει «αργία» για τους αιρετούς που εμπλέκονται με τη Δικαιοσύνη ακόμη κι αν δεν έχουν δικαστεί, και από την άλλη, τους επιτρέπει το «εκλέγεσθαι», ανακηρύσσοντάς τους υποψηφίους.

Στην περίπτωση του κ. Παπαθανασίου, όπως και σε άλλες αιρετών της αυτοδιοίκησης, μεγάλες είναι και οι ευθύνες του ίδιου του υποψηφίου, ο οποίος εκμεταλλεύεται το νομοθετικό «κενό», γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση εκλογής του (αργά ή γρήγορα) θα τεθεί σε αργία. Δυστυχώς έβαλε πάνω από το συμφέρον του Δήμου τις προσωπικές του επιδιώξεις. Παρά την επώνυμη ανάδειξη του προβλήματος κατά την προεκλογική περίοδο, επέμενε να παραπλανά τους συνδημότες του, ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κ. Παπαθανασίου, έχει τις ίδιες ευθύνες με εκείνες της Πολιτείας, για την «ακυβερνησία» στην οποία έχει εγκλωβίσει το δήμο του, αλλά η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από την Πολιτεία, η οποία οφείλει να καλύψει κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο που βάζει σε περιπέτειες έναν δήμο ή μια Περιφέρεια. Αν δεν το πράξει σύντομα εκτός από την ανικανότητα θα βαρύνεται και με δόλο.

Τέλος, ευχόμαστε καλή τύχη στον δικαστικό αγώνα του κ. Παπαθανασίου, αφού πεποίθησή όλων μας είναι, ότι ακόμη και ένας “κακός” ή “λιγότερο κακός” δήμαρχος για μια περιοχή, είναι καλύτερος από την ακυβερνησία.

2 σχόλια:

  1. Ποιός είναι ρε παιδιά επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, γιατί δεν το γράφετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή