Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Λιτόχωρο: Εκθεση φωτογραφίας για την Ελληνίδα μάνα

Από την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 
http://www.naftemporiki.gr/localnews/story.asp?id=1965821
Η μορφή της Ελληνίδας μάνας μέσα από ασπρόμαυρες, παλιές, φωτογραφίες θα «ζωντανέψει» σε έκθεση που διοργανώνεται στο Λιτόχωρο του Νομού Πιερίας. Συνολικά 150 φωτογραφίες, που χρονολογούνται από το 1900 έως το 1965, θα μεταφέρουν από την Κυριακή, 8 Μάΐου, Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, και για μια εβδομάδα στους ενδιαφερόμενους το βλέμμα και το συναίσθημα της μάνας. 

Οι φωτογραφίες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, η οποία θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, θα είναι χωρισμένες σε πέντε ομάδες: τις μορφές της μάνας, τα ζευγάρια (αρραβωνιασμένοι, νέοι), τις οικογένειες, τις συντροφιές-παρέες (γιορτές και γλέντια στην εξοχή) και το γάμο (νύφες, στέφανα).

«Ολες οι φωτογραφίες προέρχονται από συλλογές και προσωπικά αρχεία των κατοίκων του Λιτοχώρου και μέσα από αυτές θα μπορέσουν οι επισκέπτες να δουν την κοινωνική θέση της μητέρας στην πορεία του χρόνου. Δίνουμε βαρύτητα στην τρυφερότητα του μητρικού βλέμματος, τα συναισθήματα και τις σκέψεις των μανάδων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου, Δέσποινα Παπαζαχαρία-Καρτσιούνα.

Η έκθεση, που έχει τίτλο «Ασπρόμαυρες φωτογραφίες χρωματισμένες με το συναίσθημα της μάνας», θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου και καθημερινά, τις πρωϊνές ώρες, θα μπορούν να επισκέπτονται μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Πιερίας. «Καθώς ο χρόνος περνά και οι καιροί αλλάζουν και οι άνθρωποι εκσυγχρονίζονται, η μορφή της μάνας μένει το ίδιο τρυφερή και αγαπητική ανέγγιχτη από το χρόνο», προσθέτει η κ. Καρτσιούνα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου