Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Μηνύματα πολιτικών αρχηγών για την Πρωτομαγιά.

 "Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή κρίση, που απειλεί το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία, από την οποία θα βγούμε αντιμετωπίζοντας με τόλμη τις χρόνιες παθογένειες που κατέστησαν ευάλωτη τη χώρα", τονίζει ο Πρωθυπουργός και προσθέτει πως "μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν".

 Ο πρόεδρος της ΝΔ στο μήνυμά του σημειώνει ότι απαιτούνται δράσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας ώστε να δοθεί ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και κάνει λόγο για κραυγαλέα αποτυχία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

 Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση, υπογραμμίζει το ΚΚΕ. Η κ. Αλέκα Παπαρήγα προσερχόμενη στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ -στην πλατεία Συντάγματος- δήλωσε ότι ο δρόμος για να βγούμε από την κρίση είναι η ανατροπή συσχετισμών από τα κάτω, η συμπαράταξη με το ΚΚΕ και η λαϊκή οργάνωση και πρωτοβουλία.

 Η φετινή Πρωτομαγιά δεν θα έχει χαρακτήρα γιορτής, αλλά μνημόσυνου, σημειώνει ο ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει μήνυμα ενότητας όλης της Αριστεράς.

 Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε δήλωσή του τόνισε ότι "η κοινωνία πρέπει όρθια, εξοπλισμένη με τα δικαιώματά της, να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Σε αυτό τον αγώνα κανένας δεν πρέπει να λείπει".

 Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμμαχία επισημαίνει ότι "η εποχή των ανέξοδων παροχών έχει παρέλθει" και πως "το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο που ζούμε, είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών και συλλογικής νοοτροπίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου