Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ολύμπια Γη, Δελτίο Τύπου

Στις 31-3-2011 ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δίου - Ολύμπου κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός τρέχοντος έτους του Δήμου Δίου - Ολύμπου, υπό τη σκιά της αναμενόμενης αργίας του δημάρχου.
Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων αν και παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, σε αντίθεση με αυτήν του Δήμου Κατερίνης, δεδομένου ότι αφορά και τις κοινότητες, αφού, σύμφωνα με τον Καλλικράτη (άρθρα 80 § 3 & 81 § 1β’) έχουν δικαίωμα ψήφου.
Βέβαια, η «Ολύμπια Γη», δεν θα προσβάλει την απόφαση, παρ’ ό,τι καταψήφισε τον προϋπολογισμό, για να μην εμποδίσει την «εύρυθμη» λειτουργία του Δήμου, προκαλώντας «πάγωμα» των πληρωμών.
Η «Ολύμπια Γη» καταψήφισε τον προϋπολογισμό πρωτίστως ως αντιαναπτυξιακό. Η ατυχής αυτή πολιτική της συμπολίτευσης είχε διαφανεί κατά την παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος, όπου οι συντελεστές φάνηκε να έχουν ενσκήψει μοιρολατρικά στα πράγματι μεγάλα οικονομικά προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι απελθούσες διοικήσεις των τριών δήμων, χωρίς όμως να υπάρχει έστω και ψήγμα από προοπτική, που να αποδίδεται με την παρουσίαση έστω ελάχιστης σχεδίασης αναπτυξιακών έργων στον πλέον πανελληνίως προικισμένο δήμο μας. Θαρρείς και ο προϋπολογισμός είναι ένα σχέδιο ανάγκης και η νυν διοίκηση του δήμου είναι υπηρεσιακή.
Μεγάλο βάρος πέφτει στον Δημότη, ιδιαίτερα στους «Τεμπόπληκτους» του Ανατολικού Ολύμπου, αφού τα «Έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών (Π.Ο.Ε.) που βεβαιώνονται για πρώτη φορά» ανέρχονται στο ποσό των € 1.189.265,00, εκ των οποίων € 400.000 αντιστοιχούν στην είσπραξη του τέλους παρεπιδημούντων παρελθόντων ετών.
Η «Ολύμπια Γη» καταγγέλλει το κακέκτυπο της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί μοιρολατρικά η σημερινή διοίκηση του Δήμου Δίου – Ολύμπου, υπό την απειλή της παραίτησης του δημάρχου, έχοντας «βάλει στο μάτι» τις τσέπες των ήδη πληγωμένων από την κυβερνητική πολιτική επιχειρηματιών του Δήμου.
Περιμένουμε βελτιώσεις, θέσεις και πρόταση για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Δήμου μας. Συνεχώς εκφράζουμε στο συμβούλιο την άποψη για την άμεση αξιοποίηση – όχι πώληση – της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
Αυτό ήταν και είναι το πρώτο μέλημα της «Ολύμπιας Γης», η ουσιαστική της πρόταση για την ανάκαμψη του Δήμου.
Επίσης περιμένουμε ξεκάθαρη θέση, την οποία απέφυγε να πάρει ο δήμαρχος όταν ετέθη το θέμα κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, σχετικά με την αναδρομική είσπραξη του τέλους παρεπιδημούντων τελευταίων ετών.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Ολύμπια Γη»
Γραφείο τύπου και ενημέρωσης

7 σχόλια:

  1. POU THA TA BREI TA LEFTA FILE?
    MIPOS PROSXORISES STO KKE?
    APO TH FOROLOGISI TOY MEGALOY KEFALAIOY?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. as tou ta dwsei o papastergiou h' o koukodimos! afou ton stirizan stis ekloges opws episis o tsifodimos kai i klika tou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. na ta parei apo ton omilo epixeirhsewn tou kexagia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα τα λεει ο Κωστας, αφηστε τον, αφου βρηκαμε τετοιον ανθρωπο να ασχολειτε δεν ξαναειχαμε δικηγορο, προχωρα στα σιγουρα και θα φερει το αποτελεσμα πιστευω που δεν εφερε τοσα χρονια δικος μας και ειχαμε την τροικα εικοσι χρονια. κοντα σ αυτον θα χαρει και ο λαππας/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. na ta parei apo ton omilo epixeirhsewn tou kexagia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή