ΤΟ ΕΡΓΟ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.700.000 ΕΥΡΩ, ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ ΤΟ 2004
Νέο διυλιστήριο νερού στο Λιτόχωρο
* ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
* ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ
Ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του νέου διυλιστηρίου στο Λιτόχωρο ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται το έργο να τεθεί σε κανονική λειτουργία.
ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ
Πρόκειται για ένα έργο, προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, έργο σημαντικό για τον οικισμό του Λιτοχώρου, αφού το νερό που εξασφαλίζεται από τον Ενιπέα ποταμό, θα φιλτράρεται με σύγχρονους τρόπους και θα οδηγείται στο δίκτυο προς υδροδότηση της πόλης των θεών. Η όλη διαδικασία ελέγχεται με ηλεκτρονικό τρόπο, τόσο από τον υπεύθυνο του διυλιστηρίου όσο και από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, που θα μπορούν να επεμβαίνουν στη λειτουργία του έργου και από μεγάλη απόσταση μέσω του διαδικτύου.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη και από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών, Νίκο Μπονοβόλια, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου και ενημερώθηκε από τους τεχνικούς για κάποιες λεπτομέρειες ως προς τη λειτουργία του έργου. Την ίδια ώρα, το νέο διυλιστήριο Λιτοχώρου Δίου-Ολύμπου επισκέφθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης, Στέργιος Μπουσνάκης, με τον οποίο ο δήμαρχος είχε και συζήτηση για θέματα που αφορούν τις σύγχρονες τεχνικές ως προς τη λειτουργία του έργου. ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ 25.000 ΑΤΟΜΩΝ Το διυλιστήριο δημοπρατήθηκε στις 16/6/2004 από τον τότε δήμαρχο Λιτοχώρου, Γιώργο Παπαθανασίου. Στη σχετική έκθεση που συντάχθηκε, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι σκοπός του έργου είναι η διύλιση του νερού που χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου ύδρευσης οικισμού του Λιτοχώρου, ώστε να εξασφαλίζονται τα απαιτούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού. Στο διυλιστήριο θα γίνεται καθαρισμός, επεξεργασία, διύλιση κροκίδωση και χλωρίωση του νερού. Το διυλιστήριο μπορεί να επεξεργαστεί συνολική παροχή των δύο πηγών και έχει δυνατότητα να επεξεργάζεται MAX = 4003 / hr ή 9.600 m3 / ημέρα, για υδροδότηση 25.000 ατόμων.
2011 ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990...
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Ρε βλακα για να μην σε πω τιποτα αλλο και με κοψει λεει ξεκαθαρα ΝΕΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ υπαρχει και παλιοπ ανιδεε
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ Φωνακλά των 10:20 μμ εχώ 4 ερωτησούλες:
ΑπάντησηΔιαγραφή1ον Που είχε το Λιτόχωρο παλίο διυλιστήριο υδάτων; Χλώριο ρίχναν.
2ον Πότε ξεκίνησε το νέο διυλιστήριο να κατασκευάζεται;
3ον Το 2006 πριν τις εκλογές της Τ.Α. ο Αστυάναξ Παπαθανασίου έλεγε πως είναι θέμα ημερών να τεθεί σε λειτουργία 100μ σωλήνα θέλει για να μπει στο δίκτυο. Όμως όταν επι Τσιφοδήμου το γέμισαν νέρο διαπίστωσαν κακοτεχνίες (ειχε ρωγμές) δεν γεμιζαν οι δεξαμενές νερό, παρόλο που το έργο είχε παραληφθεί από τον Δήμο. Αυτό είναι αλήθεια ή ψέμα;
4ον Με αυτούς τους ρυθμους και αφού τώρα ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία νέρο από το νέο διυλιστήριο πότε θα πιούμε;