Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Η επόμενη ημέρα για τον Π. Ψωμιάδη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/04/08/95557/

Μετά την απόφαση του πενταμελούς εφετείο (καταδικαστική εισήγηση από τον εισαγγελέα και ψήφους 5-0), με την οποία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, οι εξελίξεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα προχωρήσουν με ραγδαίους ρυθμούς.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, μόλις λάβει την απόφαση του Εφετείου στο γραφείο του, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα θέσει τον Ψωμιάδη σε προσωρινή αργία από το αξίωμα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια η καταδικαστική απόφαση θα διαβιβαστεί στον υπουργό Εσωτερικών για τις περαιτέρω ενέργειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να τεθεί σε αργία από τον υπουργό Εσωτερικών ακόμη και στην περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης. Το θέμα της οριστικής παύσης δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί, καθώς σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη, προκαλείται μετά από αμετάκλητη απόφαση και ως τέτοια μπορεί να οριστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου.
Η πλευρά Ψωμιάδη υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του ως Περιφερειάρχης, διότι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ακόμα κι αν επικυρωθεί με αμετάκλητη απόφαση του Άρειου Πάγου, διεπράχθη με άλλη ιδιότητα, όταν δηλαδή ήταν νομάρχης.
Στο διάστημα που ο Πανίκας θα είναι σε παύση, χρέη Περιφερειάρχη θα εκτελεί ο αδερφός του, Διονύσης Ψωμιάδης, ο οποίος είχε οριστεί ως αναπληρωτής.
Αν ο Ψωμιάδης εκπέσει αμετάκλητα του αξιώματός του, ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα προκύψει μετά από ψηφοφορία μεταξύ των περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά όχι οι αντιπεριφερειάρχες.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει τα ονόματα που ακούγονται είναι του Διονύση Ψωμιάδη, της Αθηνάς Αηδονά και του Γιώργου Τσαμασλή – μάρτυρα υπεράσπισης του Πανίκα στο Εφετείο, αλλά με ψυχρές αν όχι εχθρικές σχέσεις με το σύστημα Ψωμιάδη.
Ο Πανίκας αναμένεται να «απαντήσει» στην απόφαση του Δικαστηρίου την Δευτέρα το πρωί από την αγαπημένη του θέση, αυτή του πανελίστα σε πρωινή εκπομπή. Ερωτηματικό παραμένει αν θα ισχυριστεί ότι η δίωξή του είναι πολιτική κάτι το οποίο αρνήθηκε, πάλι σε πρωινή εκπομπή, μία ημέρα πριν τη δίκη του.
Τη Δευτέρα επίσης αναμένεται και η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας.
Casper

3 σχόλια:

  1. Άντε ένας - ένας να πέρνουνε σειρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΩΡΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΡΏΧΝΟΝΤΑΙ...
    Ή ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΔΙ ΘΑ "ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ"

    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΩΡΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΡΏΧΝΟΝΤΑΙ...
    Ή ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΔΙ ΘΑ "ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ"

    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή