Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πράσινα παραμύθια για το Χρέος επί Νέας Δημοκρατίας…

Επί ενάμιση χρόνο περίπου, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία με ένα προπαγανδιστικό ισχυρισμό: Επί των ημερών της, λέει, η Ελλάδα δανείστηκε 125 δισεκατομμύρια! Άρα η Νέα Δημοκρατία «φταίει», για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα… 
          Προσέξτε τώρα, τι σημαίνει προπαγάνδα:
          Από τα 125 δισεκατομμύρια που δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία στα χρόνια της διακυβέρνησής της, 2004-2009:
          -- τα 45 δισεκατομμύρια αφορούν «αναχρηματοδότηση» του παλαιότερου χρέους. Δηλαδή έληγαν κάποια προηγούμενα δάνεια και δανείστηκε η Ελλάδα να τα εξοφλήσει. Δεν ήταν καινούργιο χρέος. Ήταν παλαιό χρέος που αναχρηματοδοτήθηκε…
          -- «Καινούργιο χρέος» ήταν τα υπόλοιπα 80 δισεκατομμύρια ευρώ. Κι απ’ αυτά:
          -- τα 50 δισ. από τα 80 (δηλ. το 62,5% ) πήγαν για τόκους προηγουμένων ετών. Δηλαδή για να εξυπηρετηθεί παλαιότερο χρέος, που το βρήκε η Νέα Δημοκρατία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (του ΠΑΣΟΚ).
          -- τα 10 δισ. από τα 80 (δηλ. το 12,5%) πήγε για πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων, που επίσης είχαν παραγγείλει προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ 2000 -03 .
          --  τα 7,2 δισ. περίπου από τα 80 (το 8,95% ) πήγε για πληρωμές Κοινωνικής Ασφάλισης - στα Ταμεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του ΙΚΑ - που επίσης είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πληρώθηκαν επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας .
          -- και τα 2,6 δισ. περίπου από τα 80 (το 3,3%) για χρέη νοσοκομείων που άφησε το ΠΑΣΟΚ και τα πλήρωσαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας!
          -- τέλος τα 3,2 δισ. περίπου από τα 80  (ένα ακόμα 4% ) πήγε για «λοιπές χρεώσεις» που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ...
          Συνεπώς  τα 73 στα 80 ήταν υποχρεώσεις που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ!
          Η καθαρή «συμβολή» των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στο χρέος, για τα πεντέμισι χρόνια που έμεινε στην εξουσία, ήταν γύρω στα 7 δισεκατομμύρια!
            Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, δεν δημιούργησε «πρόσθετο χρέος» 125 δισεκατομμυρίων, ούτε 80, αλλά μόλις… 7 δισεκατομμύρια.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Ακολουθεί με συνέπεια μια πολιτική που και το έλλειμμα δεν μπορεί να ελέγξει  - παρά τις τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού – και το χρέος αυξάνεται με ρυθμούς πέρα από κάθε πρόβλεψη.
Και αντί να προσπαθεί να βρει λύσεις στα αδιέξοδα που μας οδηγεί, ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τη συκοφαντία και την παραποίηση των στοιχείων από την περίοδο διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ .
Σύντομα όμως θα αντιληφθεί ότι η προπαγάνδα του δεν μπορεί να πείσει πλέον κανέναν .


Γραφείο Τύπου
ΝΟΔΕ Πιερίας

5 σχόλια:

  1. ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΤΑ 178 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΡΓΟΥ ΣΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΡΩΜΕΝΕ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΑΚΟ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣΙΕΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xaxaxaxaxaxa!!!!!!!!!!tha peso kato apo ta gelia!!!!EEEEEEEEE!!!!!DEN PAIZONTAI AFTOI OI DEKSIOI!!!THA MAS PEITE POS H DIAKIVERNISI TOU KARAMANLI ITAN KAI H KALITERI STIN ISTORIA TOU ELLINIKOU ETHNOUS H ASPILI KAI H AMOLINTI!!!!O AGIOS KARAMANLIS, O AGIOS ROUSOPOULOS, O AGIOS AVRAMOPOULOS, O AGIOS SOUFLIAS,O AGIOS KILTIDIS,O AGIOS MPASIAKOS kai oi oipolipoi agioi kai osiomartires tis proigoumenis kivernisis!!!XAXAXA KAI TELIKA H AGIA DEKSIA!!!!XAXAXAXA!!!TO ALLO ME TON TOTO TO KSEREIS??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανάφτε λαμπάδες! Ανάφτε καντύλια! Ανάφτε κεριά! Σήμερα η ΝΟΔΕ Πιερίας ανακύρηξε Άγιους της μεγάλης Δεξιάς Εκκλησίας τους Καραμανλή, Αλογοσκούφη, τους "δια πρασίνου χρέους νεομάρτυρες". Αυτά που προσπαθεί να ξεκόψει ο Σαμαράς γιατί τα επαναφέρετε;
    Άλλο ένα επισόδιο του σίριαλ " Η ΝΔ δεν μπορεί να ξεκόψει από το Καραμανλικό παρελθόν".
    Έτσι συνεχίστε. Αώστε άλλοθι στον Καραμανλή και όταν φτάσετε στο 10% πείτε πάλι πως φταίει το χρέος του ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδια εγω ΠΑΣΟΚ ειμαι αλλα απορρω πως χαλνιεστε μεταξυ σας.Η αληθεια αυτη ειναι και δεν αλλαζει.Τωρα καταλαβα γιατι μια ζωη θα ειστε αντιπολιτευση ενω εμεις κυβερνηση.Εσεις κυβερνησατε 5,5 χρονια και βγαζετε τα ματια σας ενω εμεις με 20 χρόνια(και καλά χρόνια μαλιστα)ειμαστε κυριοι! Καλα το πατε παιδια συνεχίστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή