Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (επί της σημερινής «Απάντησης Γ. Παπαθανασίου προς τον Κ. Δημόπουλο)

Οφείλω να δηλώσω δημόσια συγγνώμη από το Δήμαρχο Δίου Ολύμπου κ. Γιώργο Παπαθανασίου επειδή κάποιοι άσχετοι από το γραφείο τύπου της παράταξης έστειλαν ένα επαίσχυντο δελτίου τύπου το πρωί της Κυριακής 13-3-2011 με το οποίο η δημοτική παράταξη «Ολύμπια Γη» εξέφραζε τη συμπαράστασή της προς τους συλλόγους γονέων Πόρων – Πλαταμώνος - Παντελεήμονος και Σκοτίνας για την πρόληψη της συγχώνευσης των δημοτικών σχολείων, που για τις κοινότητες Σκοτίνας και Πόρων ήταν ιδιαίτερα επίφοβο.

Ήταν πραγματικά ένα ολέθριο σφάλμα έως έγκλημα του γραφείου τύπου μας και για να του αποδώσω δίκιο έσπευσα και απέλυσα το προσωπικό!

Ζητώ συγγνώμη από το δήμαρχο επίσης που – πέρα από τις ενέργειες των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων (ανακοινώσεις – προειδοποιήσεις για καταλήψεις των σχολείων) χάρη στην πίεση από την παράταξή μας και αυτήν της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ζητώ και για λογαριασμό της κας Αικ. Κουρίτα συγγνώμη) εδέησε, όπως κι εσείς λέτε στο δελτίο τύπου, η πρωτοβάθμια να εκδώσει ανακοίνωση την Κυριακή το βράδυ δια του διευθυντού της κ. Αστερίου Κρίτογλου τον οποίο αναζητούσαμε επί τριήμερο.

Ζητώ συγγνώμη από το δήμαρχο που εκ μέρους της «Ολύμπιας Γης» παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση των συλλόγων την Παρασκευή 11-3-2011 οι κοινοτικές σύμβουλοι κυρίες Νατάσα Κατσαλή – Τζιώλη και Ουρανία Καλαμάρα – Παραμύθα οι οποίες και σας δικαιολογούν που δεν παραβρεθήκατε αλλά στείλατε την κ. Σοφία Ζουρζούρα η οποία είχε άγνοια για τις εξελίξεις.

Ζητώ συγγνώμη από το δήμαρχο που δεν ενημερώθηκα αλλά ούτε και οι συνάδελφοί μου για τα αποτελέσματα των επαφών σας στην Αθήνα με τη Υπουργό Παιδείας κλπ πέρα από κάποιες γενικότητες και αοριστίες (βλ. συνέντευξη τύπου 4-3-2011), παρ’ ό,τι σύσσωμοι παρεστήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δίου – Ολύμπου της 25ης-2-2011 το οποίο έγινε στην Αθήνα, ούτε σε επόμενη ανακοίνωση ή δελτίο τύπου της συμπολίτευσης ούτε για τα σχετικά έγγραφα που στείλατε κρυφά για τις συγχωνεύσεις.

Ζητώ συγγνώμη από το δήμαρχο εκ μέρους του συμβούλου μας κ. Αθανασίου Καλαϊτζή, που στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 25ης-2-2011 ορίστηκε μέλος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και δεν παρέστη στη συνεδρίαση της που ... δεν έγινε γιατί – όπως φαίνεται – σύμφωνα με τη δημοτική αρχή δεν υπήρχαν σοβαρά θέματα... Ουδείς βέβαια εξ ημών είχε παραστεί στην προηγηθείσα συνάντηση του δημάρχου με τους φορείς των σχολείων του δήμου επειδή υπάρχει παγιωμένη τακτική ουδείς από την αντιπολίτευση να καλείται.

Ευχαριστώ το δήμαρχο που αφιέρωσε τόσο χρόνο για μένα και να δώσει «ΑΠΑΝΤΗΣΗ» χωρίς να έχω υποβάλει βέβαια ερώτηση. Δεν ήταν ανάγκη. Ας μη σπαταλά το χρόνο του τζάμπα, ο λαός τον χρειάζεται περισσότερο και ο ίδιος έχει σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Ευχαριστώ το δήμαρχο για τις συμβουλές που μου δίνει και για την κατανόησή του που αναγκάζομαι να εργάζομαι ενίοτε στην Αθήνα για να διαβιεί η οικογένειά μου.

Ευχαριστώ το δήμαρχο που μου κάνει μάθημα για το πως γίνεται αντιπολίτευση στην ... αντιπολίτευση. Είναι πραγματικά κάτι που διδάσκομαι πρώτη φορά.

Τον διαβεβαιώνω ότι άλλη φορά, όταν είναι να εκδοθεί δελτίο τύπου, θα του το στέλνω με e-mail (ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για έλεγχο πριν δημοσιευτεί!

Απλά απορώ, γιατί αντέδρασε με δύο ημέρες καθυστέρηση. Μήπως τον ενοχλεί κάτι άλλο;

Συγγνώμη και πάλι δε θα το ξανακάνω.

Κώστας Ι. Δημόπουλος
«Ολύμπια Γη»
Δημοτική παράταξη
Δήμου Δίου - Ολύμπου

10 σχόλια:

  1. Πλησιαζει το ΤΕΛΟΣ, ολα βγηκαν στο φως, μην τον κακιζεις ταχει χαμμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Κώστα!
    Έτσι του "πρέπει" του υπόδικου.
    Μόνο ειρωνία, εκεί πονάει, έτσι ξέρει αλλά του την βγήκες από τα "δεξια" και τον πόνεσε.
    Παπαθαναση από ότι κατάλαβες αυτός ο τοίχος είναι κατειλλημένος, κάπου θα βρεις εσύ να ξυθείς. Άπλετο χρόνο θα 'χεις από εδώ και περα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πήρες μπρος Δημοπουλάρα, αηντε γεραααααααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχα να ναι καλα ο Κωστας εκει κατω μας κανει και γελαμε.Ξυπνα ρεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...και που να δειτε τι εχει να γινει με την πολεοδομια...στον δημο κατερινης μια οικοδομικη αδεια κανει δεκαπεντε μερες να βγει...στον δημο μας τουλαχιστον εναμιση χρονο, και εκρεμουν αδειες απο το 2006...και ολα αυτα οφειλονται στον δρακο της πολεοδομιας που εγκατασταθηκε σαν ενας αιμοσταγης δικτατορας στο σβερκο ολων μας..αν αυτο δεν ειναι οργανωμενη επιθεση εναντιον της αναπτυξης και της ευημεριας του τοπου μας και κατ επεκτασην σε ολους μας τοτε τι ειναι;...ποιος θα αντιδρασει επιτελους;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγα να μην της κανουν ντα της κυριας. Ποιος ξερει τα κονε της και τις διασυνδεσεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...και που να δειτε τι εχει να γινει με την πολεοδομια...στον δημο κατερινης μια οικοδομικη αδεια κανει δεκαπεντε μερες να βγει...στον δημο μας τουλαχιστον εναμιση χρονο, και εκρεμουν αδειες απο το 2006...και ολα αυτα οφειλονται στον δρακο της πολεοδομιας που εγκατασταθηκε σαν ενας αιμοσταγης δικτατορας στο σβερκο ολων μας..αν αυτο δεν ειναι οργανωμενη επιθεση εναντιον της αναπτυξης και της ευημεριας του τοπου μας και κατ επεκτασην σε ολους μας τοτε τι ειναι;...ποιος θα αντιδρασει επιτελους;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή