Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Aιτήσεις για τo 60άρι της αμειψισποράς

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ – ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Μέχρι τις 8 Μαρτίου οι αιτήσεις για το 60άρι της αμειψισποράς των πρώην παραγωγών καπνού
ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ 100% ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ.

Αιτήσεις για τη δράση 1.4 που αφορά «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» του μέτρου 2.1.4 θα μπορούν να υποβάλουν οι πρώην καπνοπαραγωγοί μέχρι τις 8 Μαρτίου 2013. Πρόκειται για τη δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος η οποία δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό τόπο Διαύγεια.
Για τη φετινή χρονιά, το σύνολο των πιστώσεων της δράσης ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ και αφορούν 100% Δημόσια Δαπάνη.

Περιοχές Παρέμβασης
Η δράση 1.4 εφαρμόζεται στις καπνοπαραγωγικές περιοχές και ειδικότερα στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας.

Τομείς παρέμβασης

Σύμφωνα με τη φετινή εκδήλωση ενδιαφέροντος, επιλέξιμα είναι τα αγροτεμάχια, με ελάχιστο μέγεθος 0, 5 στρμ., τα οποία καλλιεργήθηκαν με αρδευόμενο αραβόσιτο, βαμβάκι και μηδική στις περιοχές παρέμβασης και δηλώθηκαν στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του 2012.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι των ενισχύσεων για τη δράση 1.4 μπορούν να κριθούν αγρότες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει, το 2009 δικαιώματα προερχόμενα από τον καπνό στις περιοχές παρέμβασης και είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Δεν μπορούν να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων:

• Πρόσωπα, τα οποία έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της Πρόωρης Συνταξιοδότησης και οι σύζυγοι αυτών.

• Διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης με δεκαετή αποκλεισμό

• Πρόσωπα, τα οποία έχουν αποκλεισθεί από τις ενισχύσεις των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων ή δράσεων και για όσο χρόνο ισχύει ο αποκλεισμός.

Προσοχή: Ένας δικαιούχος δεν μπορεί να μετέχει σε περισσότερες από μία προσκλήσεις της (συμπεριλαμβανομένων των προσκλήσεων της δράσης 1.4) και σε περισσότερες από μία δράσεις του Μέτρου. Δηλαδή ένα καλλιεργητής καλαμποκιού που εντάσσεται στην δράση για την αντιμετώπιση της νιτρορύπανσης, δεν μπορεί να μπει στη δράση της αμειψισποράς.

Τόπος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης
Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) ή στις Οργανώσεις Παραγωγών Καπνού (ΟΠΚ) ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ), αίτηση ενίσχυσης πλήρως συμπληρωμένη. Οι αιτούντες μετά την κατάθεση της αίτησης ενίσχυσης λαμβάνουν ηλεκτρονικό πρωτόκολλο από το μηχανογραφικό σύστημα.

Η κάθε αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται σε ένα μόνο φορέα, ανεξάρτητα αν η εκμετάλλευση βρίσκεται σε περισσότερους του ενός νομούς οι οποίοι υπάγονται σε διαφορετικούς φορείς υλοποίησης. Στην τελευταία περίπτωση, η αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται στον τόπο υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ).

Οι αιτήσεις ενίσχυσης που υποβάλλονται στις οικείες Ε.Α.Σ, ΟΠΚ, ΚΕΠΠΥΕΛ, μετά και την καταχώρησή τους στο μηχανογραφικό σύστημα, διαβιβάζονται εντός 10 εργασίμων ημερών από την κατάθεσή τους, στις αρμόδιες Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας με ευθύνη των ΟΠΚ, ΕΑΣ, ΚΕΠΠΥΕΛ κατά περίπτωση.

Πηγή: http://www.agronews.gr/business/programmata/arthro/92210/aitiseis-gia-to-60ari-tis-ameipsisporas-ton-proin-kapnoparagogon-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου