Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ο Τομέας Γυναικών της ΝΟΔΕ έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα παρουσία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ, βουλευτή Β’ Αθηνών, Σοφίας Βούλτεψη (20 φωτογραφίες)

Σοφία Βούλτεψη: «Όταν υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά η οργή του κόσμου μεγαλώνει»


Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Β' Αθηνών Σοφία Βούλτεψη ήταν η επίσημη προσκεκλημένη και κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση που πραγματοποίησε, με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας, το Τμήμα Γυναικείων Θεμάτων της ΝΟΔΕ Πιερίας, το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου. Το "παρών" έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Χριστογιάννης και Άννα Μάνη, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο δήμαρχος Πύδνας- Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Μακρίδης και Δημήτρης Τσιμήτρης, πρώην βουλευτές, πολιτευτές καθώς και πολλοί φίλοι και μέλη του κόμματος.
Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης , τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης, πατέρας Νικόλαος Φωτίου και στη συνέχεια την κ. Βούλτεψη καλωσόρισε στο βήμα η πρόεδρος του Τομέα Γυναικών της ΝΟΔΕ, Κική Καραγιαννίδου.
Αναφερόμενη στην παρουσία της στην Κατερίνη η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στους «ειδικούς δεσμούς» που έχει με την Πιερία καθώς, όπως είπε, έχει εδώ πολλούς και καλούς φίλους. Χαρακτήρισε δε την εκδήλωση, αφορμή για επικοινωνία αλλά και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα που υποχρεωτικά έχουν δημιουργηθεί και στο εσωτερικό της ΝΔ. Επεσήμανε μάλιστα την ανάγκη για ξεκάθαρες απαντήσεις ώστε να μη δίνεται το περιθώριο για περαιτέρω παραπληροφόρηση που, ούτως ή άλλως, όπως είπε, ανθεί, ειδικά το τελευταίο διάστημα. «Όταν υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά η οργή του κόσμου μεγαλώνει», σημείωσε η κ. Βούλτεψη, προσθέτοντας ότι ο κόσμος που θέτει ερωτήματα χωρίς να παίρνει πειστικές απαντήσεις είναι επιρρεπής και ευεπίφορος, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε ο, τιδήποτε. «Επικρατεί η παραπληροφόρηση. Είναι ερωτήματα που όλοι θέτουμε μεταξύ μας αλλά οι απαντήσεις που δίνονται δεν είναι πάντοτε αυτές που είναι η αλήθεια. Σχετίζονται με την παραπληροφόρηση. Χρησιμοποιούν τα ίδια τα ερωτήματα για να απαντήσουν . Πρόκειται για απαντήσεις προπαγανδιστικής επιβολής» ανέφερε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε επίσης ότι για να ενισχυθεί η ενότητα και η συνοχή αλλά και για να αποφευχθούν οι εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση.
Ειδική αναφορά έκανε στις ευθύνες, διαχρονικά, πολιτικών οι οποίες, όπως είπε είναι δεδομένες, σημείωσε ωστόσο, απαντώντας στο ερώτημα «πώς και γιατί φτάσαμε ως εδώ», ότι η ευθύνη ανήκει σε όλους. «Συνειδητά πολλοί από μας γίναμε υπηρέτες του πελατειακού κράτους. Υπήρξαν για παράδειγμα πολιτικοί που στήριξαν την πολιτική τους σταδιοδρομία στις μεταθέσεις, χωρίς να προσφέρουν τίποτα περισσότερο στον τόπο τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη σημειώνοντας ότι η δημιουργία ενός αναχρονιστικού πελατειακού συστήματος, μοιραία οδήγησε τα πράγματα σε αυτό το σημείο.
«Υπάρχει ελπίδα αλλά και οι προϋποθέσεις αυτή η ελπίδα να γίνει πραγματικότητα» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ σημειώνοντας ότι είναι ευχής έργον που υπάρχει τρικομματική κυβέρνηση οι πόλοι της οποίας πιέζουν στην άσκηση της διακυβέρνησης και έτσι είναι ακόμη πιο αποτελεσματική.
Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε στον τρόπο που ψήφισε στις τελευταίες εκλογές ο ελληνικός λαός, «θέλοντας να τιμωρήσει το σύστημα». «Τιμωρώντας το σύστημα, τιμώρησε τον εαυτό του γιατί έχει στείλει στη Βουλή κάτι κόμματα και κάτι ανθρώπους που δημιουργούν μία απερίγραπτη κατάσταση . Θέλεις να μιλήσεις μέσα στη Βουλή, να συγκεντρωθείς , να αποφασίσεις για κρίσιμα ζητήματα και είναι αδύνατο, με ανθρώπους που απλά υψώνουν τη φωνή και λένε ό, τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας» κατέληξε.
Μετά την εκδήλωση, η πρόεδρος του τμήματος Γυναικών , δώρισε στην κ. Βούλτεψη ένα ομοίωμα κεφαλής της Θεάς Δήμητρας, αντίγραφο ευρήματος από τις ανασκαφές του Δίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η κ. Βούλτεψη έκανε δήλωση για το θέμα των διοδίων στην Πιερία. Αναλυτικά η δήλωσή της:
«Το πρόβλημα των διοδίων αφορά σε όλη την Ελλάδα και πράγματι η χώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκεται σε κλοιό διοδίων. Το πρόβλημα με την Πιερία είναι ότι υπάρχει μία διακριτική σε βάρος της μεταχείριση. Υπάρχουν πολλά περισσότερα σε βάρος της αναλογικά διόδια απ’ ότι σε άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα μία περιοχή που θέλουμε πάρα πολύ να την αναπτύξουμε τουριστικά, να αποκτά αυτό το μειονέκτημα, να αυξάνει δηλαδή το κόστος πρόσβασης στην Πιερία. Οι συμβάσεις είναι συμβάσεις και πολλές από αυτές λεόντειες, όμως είναι μέσα στις σκέψεις, ενδεχομένως και λόγω της κρίσης, να γίνει κάτι. Δεν μπορώ να σας πω αν θα γίνει, τι θα γίνει και πότε. Παρ’ όλ’ αυτά όλα υπάρχουν για να αναθεωρούνται με λίγη προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου