Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΤΟ "ΒΡΩΜΙΚΟ" ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ(ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ) ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Κ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΑΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΛΕΞΗ:ΠΑΙΔΕΙΑ.ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ 1 ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ...

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΟ "ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ". ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ,ΤΟΝ ΦΟΒΟ Η ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ "ΑΡΠΑΞΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ. ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΙΝΟΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΑΠ'ΤΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ!"ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ","ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΕ ΑΝΑΛΑΒΩ ΕΓΩ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ","ΣΕ ΕΧΩ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ" ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΓΟΝΕΩΝ.ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΥΝΟΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΣΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΕΜΜΕΣΑ Η ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ(ΩΣ 50 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ) ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ"(ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ)

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ,ΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕ!ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΝ!ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ(ΔΗΛΑΔΗ "ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ") Η ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ?ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΗ ΛΑΒΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ...

Υ.Γ.1:Η "ΤΡΟΙΚΑ" ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Κ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ...
Υ.Γ.2:ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ!ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ...

3 σχόλια:

  1. Σαφές το άρθρο σας για την αυθαιρεσία κάποιων ανθρώπων (καθηγητών μέσης εκπαίδευσης συγκεκριμένα), οι οποίοι παραδίδουν, παράνομα, ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές τους, ζητώντας τους μάλιστα και αστρονομικά ποσά.

    Αναφέρεστε στο Υ.Γ. 1 στην "Τρόικα" και στο ότι ζήτησε την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Μία φράση σας με εξόργισε όμως ιδιαιτέρως: "ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Κ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ..." Ποια είναι η μεγάλη ευκαιρία του κράτους; Να οδηγηθεί στην απόλυση χιλιάδων συνανθρώπων μας, να κλείσουν σχολειά, να αναγκαστούν οι μαθητές να πηγαίνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα για να "μορφωθούν"; Να οδηγηθεί δηλαδή ο τόπος μας, ακόμη περισσότερο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση? Να μείνει κι άλλος κόσμος στο δρόμο? Στο κάτω-κάτω της γραφής, το πρόταγμα του κράτους είναι πως, αφού ψηφίσαμε κυβερνήσεις, πήραν κάποια μέτρα, έκαναν τα ρουσφέτια τους κτλ κτλ. Και η αυθαιρεσία λοιπόν, που δε χτυπήθηκε, ζήτημα των κυβερνήσεων και της πολιτικής τους ήταν. Μη τα βάζετε λοιπόν, με τους καθηγητές και τους όποιους καθηγητές που ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ οδηγήθηκαν σε αυτές τις ενέργειες. Και μη τα βάζετε οι ΝεοΔημοκράτες με τους ΠΑΣΟΚους και ανάποδα, γιατί, το σύστημα, αυτό θέλει να καταφέρει. Το "διαίρει και βασίλευε", το οποίο μάλιστα, μια χαρά κρατεί. Καιρός να το σπάσουμε λοιπόν. Αν είναι δυνατόν, λοιπόν, εσείς, ως νέος άνθρωπος, να επικροτείτε την Τρόικα. Οι λαοί, κύριε Γερολιόλιο, δεν έχουν ανάγκη από προστάτες (όπως λέει και ένα σύνθημα... με συνέχεια, "οι ιμπεριαλιστές είναι τρομοκράτες").

    Η λύση λοιπόν, δε βρίσκεται στα πολλά χαρτιά, στις μεγάλες οικονομικές αναλύσεις των σπουδαίων και μεγάλων [που μας λένε μάλιστα και τι να ψηφίσουμε (!) ], αλλά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στη συγκρότηση των σωματείων, στις καταλήψεις, στις διαδηλώσεις, στις πορείες.

    Το πεδίο της μάχης είναι ο δρόμος. Και στο δρόμο, υπάρχει λαός που αγωνίζεται, συγκροτημένος στη βάση των αναγκών του. Και η ανάγκη μας αυτή τη στιγμή, είναι να παρθούν πίσω τα μέτρα. Να μη μας πάρουν το φαγητό από το τραπέζι. Να μη μας οδηγήσουν ακόμη περισσότερο στην εξαθλίωση.

    Μην κατηγορείτε λοιπόν, τους συνανθρώπους σας. Δε φταίνε οι λαοί για τα δεινά τους. Η πολιτική των κυβερνήσεων, η ξεκάθαρη λύσσα των καπιταλιστών, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών για τον πλούτο των λαών είναι η αιτία που σήμερα ο λαός μας πεινάει.

    ΕΜΠΡΟΣ, ΛΑΕ, ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
    Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ.

    ΕΜΠΡΟΣ, ΛΑΕ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕ ΦΕΡΑΝ, ΠΟΤΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

    marlen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Μαρλεν
    εαν τελικα μονο η τροϊκα μπορει να μας απαλλαξει απο τους επιορκους δημοσιους υπαλληλους (καθηγητες που τα πιανουν και λοιπους) τοτε καλυτερα 1000 χρονια ΤΡΟΪΚΑ.
    Το ατομικό ήθος Μαρλέν και η αξιοπρέπεια ειδικά σε όποιον θέλει να τον λένε "ΔΑΣΚΑΛΟ" υπερέχει του πολιτικού πλαισίου.
    Για σκεφτείτε το και αύτο στην Κ.Ο.ΒΑ. και μην αρκειστε στα συνθηματα.
    Και μια συμβουλη πιο ευγενικο ειναι εαν απευθυνεσε σε καποιον ονομαστικα να μην χρησιμοποιεις ψευδώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον σας ενοχλεί η ανεξαρτησία της χώρας. Μάλλον θέλετε να ζείτε ως ραγιάς. Μάλλον δε θέλετε να κάνετε προσπάθεια να αλλάξετε κάτι εσείς, ως άτομο, ως κοινωνική ομάδα, στρώμα ή τάξη. Μην περιμένετε λυτρωτές και σωτήρες. Αυτοί το ρόλο τους παίζουν και ο ρόλος τους είναι ένας: Να οδηγήσουν το λαό στην εξαθλίωση.

    Ξαφνικά θεωρείτε την Τρόικα καλή και άγια; Και τώρα σας φταίνε μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι και ειδικά οι καθηγητές? Γιατί? Το ψωμί σας τρώνε? Και αν ναι, γιατί δεν ψάχνετε καλύτερα τα αίτια αυτής της ενέργειας. Και νομίζω πως στην πρώτη τοποθέτησή μου σας απάντησα για το ποιος ευθύνεται για όλα μας τα δεινά.

    Η κάθε πράξη μας, Findel, είναι πολιτική. Όπως κι ό,τι κι αν πράττουμε στη ζωή μας, μας καθορίζει. Μην αναιρείτε λοιπόν, την πολιτική. Προφανώς εσείς δεν έχετε ξεκαθαρίσει το τι πάει να πει πολιτική και πολιτικό πλαίσιο. Ακόμη και το ατομικό ήθος και η αξιοπρέπεια, πολιτική είναι.

    Τι εννοείτε με τον όρο Κ.Ο.ΒΑ.?? Παρακαλώ, να είστε πιο ξεκάθαρος.

    Και όσον αφορά στην ανωνυμία, από τη στιγμή που έχω αυτή τη δυνατότητα, δικαιούμαι να την κάνω και πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή