Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Στέφανε δεν πας για καμιά πάστα;

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΞΑΝΑ! 
Στο τέλος η τριμερής συμμαχία θα μείνει …τριμελής! (Τζήμερος, Μάνος, Βαλλιανάτος σε σόλο καριέρα!)
Η 19η και 20η Μάη κατά τις οποίες συνεδρίασε η Εθνική Επιτροπή της Δημιουργίας,ξανά, φαίνεται πως στάθηκαν ιδιαίτερα κρίσιμες. Τα όσα ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν στο Ηλέκτρα Παλλάς, ήταν η αρχή του τέλους για την φιλόδοξη αυτή προσπάθεια που όμως γρήγορα και άδοξα δείχνει να πνέει τα λοίσθια. Από το βράδυ την Κυριακής ήδη, άρχισαν οι παραιτήσεις στελεχών του κόμματος, υποψηφίων βουλευτών και απλών μελών, ενώ το βεβαρυμένο κλίμα φαίνεται και από την ισχνή συμμετοχή των εθελοντών και του κόσμου στις εκδηλώσεις του κόμματος. Ο ενθουσιασμός, ο παλμός και η συμμετοχή που υπήρχαν στις προηγούμενες εκλογές είναι μια γλυκιά ανάμνηση.

Είναι ίσως νωρίς να αναλύσουμε τους λόγους για αυτήν την εικόνα διάλυσης, όμως το παρακάτω χρονολόγιο αποχωρήσεων και παραιτήσεων είναι δίνει μια σαφή εικόνα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το κόμμα αυτή τη στιγμή.

21/5 Στέφανος Παπανίκος. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής. Παραιτείται από μέλος του κόμματος δηλώνοντας ότι οι αρχές του δεν του επιτρέπουν να στηρίζει πολιτικούς που δεν σέβονται το καταστατικό του κόμματος τους.

22/5 Νίκος Σακκάς. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής. Παραιτείται από την Εθνική Επιτροπή αναγνωρίζοντας το λάθος του να υπερψηφίσει υπέρ της πρότασης συνεργασίας με τη Δράση και την Φιλελεύθερη Συμμαχία.

22/5 Μιχάλης Σιδηρόπουλος. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής και Ιδρυτικό μέλος. Παραιτείται από την Εθνική Επιτροπή επικαλούμενος έλλειψη εμπιστοσύνης και ακύρωση ψηφοφοριών.

23/5 Οκτώ μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου με επιστολή τους καλούν τον Πρόεδρο να ακυρώσει την συμφωνία με Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία και μερικές μέρες αργότερα οι έξη από τους οκτώ παραιτούνται από την θέση τους, ανάμεσα τους και ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Κ.Λουκόπουλος (Ιδρυτικό μέλος). Οι παραιτηθέντες : Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Αναστάσιος Τσάμης, Ειρήνη Σφακιανάκη, Θεόδωρος Πολυζωίδης, Βασίλης Δρακονταειδής, Ευτυχία Γιαννούλη.

24/5 Γιάννης Αφούρας. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής. Παραιτείται από την Εθνική Επιτροπή διαμαρτυρόμενος για τις παλινωδίες και τα εκβιαστικά τελεσίγραφα κατά Βαλλιανάτου του Προέδρου.

04/6 Αθηνά Ταρλά. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής και Ιδρυτικό μέλος. Παραιτείται από μέλος του κόμματος και ζητάει να διαγραφούν τα προσωπικά της στοιχεία από τη βάση δεδομένων και την ιστοσελίδα του κόμματος .

05/6 Άγης Βερούτης. Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Ιδρυτικό μέλος . Με άρθρο του στο capital.gr προτρέπει σε στήριξη της ΝΔ και παραιτείται από την θέση του στο Πολιτικό Συμβούλιο.

06/6 Μάνος Επιτροπάκης. Μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας. Παραιτείται από μέλος του κόμματος δηλώνοντας ότι η συμπεριφορά και οι επιλογές του Προέδρου αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του κόμματος.

08/6 Ανδρέας Κωνσταντινίδης. Μέλος της Εθνικής Επιτροπής. Παραιτείται από μέλος του κόμματος.

08/6 Αναστάσιος Γιόβας. Μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας. Παραιτείται από μέλος του κόμματος διότι η πορεία του κόμματος στο διάστημα που ακολούθησε τις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν τον εκφράζει.

Παράλληλα, πολλά μέλη του κόμματος ζήτησαν την διαγραφή τους και οι μισοί περίπου υποψήφιοι βουλευτές της 6ης Μαΐου δήλωσαν την επιθυμία να μην συμμετάσχουν στις εκλογές τις 17ης Ιουνίου.

Μπαράζ παραιτήσεων λοιπόν, κι όμως ο κ.Τζήμερος κάνει απέλπιδες προσπάθειες να τις υποβαθμίσει παριστάνοντας ότι πρόκειται είτε για απλά μέλη με προσωπική ατζέντα ή για απλά επικοινωνιακά λάθη του επιτελείου του. Λέτε να είναι έτσι; Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε σίγουρα!

Υ.Γ. Ο σοφός λαός μας λέει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου