Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ντουρου-ντούρου. ντούρου-ντούρου, στην πλατεία Κουμουνδούρου!

Από το "Δεξί - Εξτρέμ": 
Το Σύνταγμα των Κορυσχάδων του ΕΑΜ που κουβαλάει μέσα της η Δούρου

Γνωστή πλέον η δήλωση-απειλή (πριν λίγες μέρες) της Ρ. Δούρου, του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κουβαλάει μέσα της τη φλόγα του Συντάγματος των Κορυσχάδων της κομμουνιστικής κυβέρνησης που σχημάτισε το ΕΑΜ και το ΚΚΕ το 1944 προκειμένου να φέρουν στην Ελλάδα τη δικτατορία του προλεταριάτου. Παρόλο που και τότε έλεγαν τις ίδιες παπαριές και έφαγαν τελικά τα μούτρα τους... στο Γράμμο και το Βίτσι, καλό είναι να ακούνε οι αφελείς τι ονειρεύονται οι κρυφοκομμουνιστές. Να και το περιβόητο "Σύνταγμα" μαιμού που λέει ότι οι εξουσίες πηγάζουναπό το λαό και εννοεί "πηγάζουν από το ΚΚΕ"

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ) ΤΩΝ ΚΟΡΥΣΧΑΔΩΝ
Με τη λήξη των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου, που κράτησαν δύο βδομάδες, στις 27 Μάη 1944 εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα, που από τότε έμεινε γνωστό σαν ψήφισμα των Κορυσχάδων.
Γενικές Διατάξεις
Το Εθνικό Συμβούλιο.
Συγκροτημένο από αντιπροσώπους ολοκλήρου του Ελληνικού λαού (αν αρχίσατε να γελάτε από τώρα... θα κουραστείτε μέχρι το τέλος), που συνήλθαν για να διακηρύξουν την ακατάβλητη θέληση του να πολεμήσει ως την τελευταία του πνοή για την απελευθέρωση της χώρας, την πλήρη συντριβή του φασισμού και την αποκατάσταση της εθνικής ενότητας και της λαϊκής κυριαρχίας.
Θέλοντας να καθορίσει τον τρόπο όλων των εξουσιών στην ελεύθερη Ελλάδα,
Ψηφίζει:

Άρθρο 1: Κυρώνεται η ιδρυτική Πράξη της Π.Ε.Ε.Α. της 10 του Μάρτη 1944.
Άρθρο 2: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ' το λαό και ασκούνται απ' το λαό. Η Αυτοδιοίκηση και η λαϊκή Δικαιοσύνη είναι θεμελιώδεις θεσμοί του δημοσίου βίου των Ελλήνων.
Άρθρο 3: Το Εθν. Συμβούλιο, είναι το ανώτερο όργανο της Λαϊκής Κυριαρχίας. Η Πολ. Επιτροπή Εθν. Απελευθέρωσης έχει τις εξουσίες που καθορίζει αυτό το ψήφισμα.
Άρθρο 4: Οι λαϊκές ελευθερίες είναι ιερές και απαραβίαστες. Το αγωνιζόμενο έθνος θα τις προστατέψει από κάθε απειλή, από οπουδήποτε και αν προέρχεται.
Άρθρο 5: Όλοι οι Έλληνες, άντρες και γυναίκες, έχουν ίσα πολιτικά και αστικά δικαιώματα.
Άρθρο 6: Η εργασία είναι βασική κοινωνική λειτουργία και δημιουργεί δικαίωμα για την απόλαυση των αγαθών της ζωής.
Άρθρο 7: Επίσημη γλώσσα για όλες τις εκδηλώσεις της δημόσιας ζωής και για όλους τους βαθμούς της εκπαίδευσης, είναι η γλώσσα του λαού.
Άρθρο 8: Ο πρωταρχικός σκοπός και ο γνώμονας για την άσκηση όλων των εξουσιών, είναι ο απελευθερωτικός αγώνας του έθνους. -Το Εθνικό Συμβούλιο, η Π.Ε.Ε.Α., οι ένοπλοι και άοπλοι πολίτες υπηρετούν πριν απ' όλα τα σκοπό αυτό. - Ο Εθν. Στρατός, Ε.Λ.Α.Σ., είναι το ένοπλο τμήμα του έθνους, που μάχεται για την απελευθέρωση της πατρίδας και τις ελευθερίες του λαού.
Άρθρο 9: Η Π.Ε.Ε.Α., εκπροσωπεί το μαχόμενο έθνος στο εξωτερικό, διοικεί τον εθνικό στρατό - Ε.Λ.Α.Σ., διευθύνει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και έχει την ανώτατη εποπτεία, την καθοδήγηση και τον έλεγχο της Αυτοδιοίκησης και της Λαϊκής. Δικαιοσύνης. - Η Π.Ε.Ε.Α., εκδίδει και δημοσιεύει πράξεις, που περιέχουν κανόνες δικαίου και αποφάσεις με εκτελεστικό περιεχόμενο. - Οι πράξεις, εκδίδονται αφού ψηφιστούν από την αντιπροσωπεία του Εθν. Συμβουλίου του άρθρου 13. - Η Π.Ε.Ε.Α. μπορεί ν' αλλάζει τη σύνθεση της, με την έγκριση του εθνικού Συμβουλίου ή της αντιπροσωπείας.
Άρθρο 10: Το Εθν. Συμβούλιο κρίνει το έργο της Π.Ε.Ε.Α., κυρώνει τις πράξεις της, προτείνει μέτρα ή παίρνει το ίδιο αποφάσεις που συντελούν στην ευόδωση του εθνικού αγώνα. - Η κύρωση των κανόνων δικαίου που θεσπίζονται με τις πράξεις της Π.Ε.Ε.Α., ή η θέσπιση κανόνων δικαίου απ' το Εθνικό Συμβούλιο, γίνεται με ψηφίσματα. Οι κατευθύνσεις που δίνει το Συμβούλιο ή τα μέτρα που παίρνει για τους σκοπούς της παραπάνω παραγράφου διατυπώνονται σε αποφάσεις.
Η κατοχύρωση των λαϊκών ελευθερίων
Όλες οι εξουσίες πηγάζουν και ασκούνται απ' το λαό.
Άρθρο 11: Οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου θα διαρκέσουν έως την απελευθέρωση ολόκληρης της χώρας. -Η διάλυση του Εθνικού Συμβουλίου μπορεί να γίνει και πριν απ' την απελευθέρωση, αυτό αποφασίσει το ίδιο ύστερ' από πρόταση της Π.Ε.Ε.Α. ή του 1/3 απ' τα μέλη του.
Άρθρο 12: Το Εθν. Συμβούλιο συνέρχεται κάθε τέσσαρες μήνες σε τακτική σύνοδο. Η διάρκεια κάθε συνόδου είναι δεκαήμερη, μπορεί όμως να παραταθεί απ' το ίδιο το Συμβούλιο. -Η Π.Ε.Ε.Α., μπορεί να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο και σ' έκτακτη σύνοδο. Μπορεί επίσης η Π.Ε.Ε.Α. ν' αναβάλει μια σύνοδο, αν υπάρχει ανάγκη με σύμφωνη γνώμη της αντιπροσωπείας του Εθν. Συμβουλίου του Άρθρου 13.
Άρθρο 13: Στο τέλος κάθε συνόδου το� Εθν. Συμβούλιο εκλέγει αντιπροσωπεία από 17 τακτικά μέλη και 5 αναπληρωματικά. Τα καθήκοντα που θα ασκεί η αντιπροσωπεία στο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε δύο συνόδους, ορίζεται στο άρθρο 14. - Ο πρόεδρος του Εθν. Συμβουλίου, είναι αυτοδίκαια μέλος και πρόεδρος της Αντιπροσωπείας.
Άρθρο 14: Η Π.Ε.Ε.Α. υποβάλει κάθε πράξη στην Αντιπροσωπεία για να την ψηφίσει. -Αν η γνώμη της Αντιπροσωπείας είναι αντίθετη προς τη πράξη, η Π.Ε.Ε.Α. συζητεί πάλι πάνω σ' αυτή. Αν η Π.Ε.Ε.Α. επιμένει στη γνώμη της συγκαλείται κοινή συνεδρίαση Π.Ε.Ε.Α. και Αντιπροσωπείας, όπου παίρνεται απόφαση με πλειοψηφία. - Η αντιπροσωπεία μπορεί επίσης να υποδείχνει στην Π.Ε.Ε.Α. μέτρα συντελεστικά για την ευόδωση του εθνικού αγώνα.
Άρθρο 15: Η Π.Ε.Ε.Α., που αντλεί την εξουσία της απ' την εμπιστοσύνη του Εθνικού Συμβουλίου, είναι υπόλογη απέναντι του και απέναντι του έθνους, για την καλή διεξαγωγή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, για την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας και για την προστασία των λαϊκών ελευθεριών.
Ψηφίστηκε στις Κορυσχάδες, σήμερα 27 του Μάη 1944.
Ο Πρόεδρος
Ν. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
Οι Αντιπρόεδροι
Ο ΚΟΖΑΝΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ
Ι. ΜΙΧΑΗΛ
οι κοσμήτορες:
Δ. ΜΑΡΙΟΛΗΣ, Λ. ΚΑΡΑΜΑΟΥΝΑΣ
Σ. ΠΑΠΑΠΟΛΙΤΗΣ. Μ. ΣΒΩΛΟΥ

Στην έδρα της Επιτροπής, 30 Μάη 1944
Ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Ε.Α.
ΕΥΡ. ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ
Τα μέλη
ΗΛ. ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΙΑΝΤΟΣ, ΕΜΜ. ΜΑΝΤΑΚΑΣ Π. ΚΟΚΚΑΛΗΣ, Κ. (Υπ. Υγείας της Κυβέρνησης του βουνού των κομμουνιστών) ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ, ΣΤ. ΧΑΤΖΗΜΠΕΗΣ
Θεωρήθηκε και σφραγίστηκε
Στην έδρα της Επιτροπής 30 Μάη 1944
Ο Γραμματέας της Δικαιοσύνης
ΗΛ. ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ

3 σχόλια:

  1. Που διαφωνείς δεν κατάλαβα που έπρεπε να αναφέρεται; Για την ελεύθερη Ελλάδα μιλάει το κείμενο. Θέλεις να ψάξεις το σύνταγμα των Ραλληδογονατάδων που έδιναν όρκο στον Χίτλερ;

    Και ανέβαζε τα σχόλια γιατί θα πέσει το μπλοκάκι σου. Έτσι λέει το "συμφωνώ" που υπόγραψες στον blogger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις ίδιες παπαριές λέγατε και 60 χρόνια πρίν και πήρατε την απάντηση σας ΤΟΤΕ όπως έπρεπε. Εμφανιστληκατε μετά από πολλά χρόνια επειδή σας νομιμοποίησε ο Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής.
    Το μπλοκάκι μου δίνει λόγο σε όλους μετά όμως από έλεγχο των σχολίων. Δεν νομίζω ειδικά οι αριστεροί (και όχι οι αριστεριστές τύπου Ντουρου - Ντούρου) να έχουν παράπονο από το μπλοκάκι μου όπως λες.
    Μπλοκάκι - ξεμπλοκάκι εδώ γράφεις όμως. Κόψε τις ειρωνίες για το καλό όλων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά, εξηγήστε κάποιος και σε μένα τι κακό έχει το ψήφισμα αυτό... "Σύνταγμα" της αντιστασιακής κυβέρνησης του βουνού ήταν -το δηλώνει μάλιστα ότ είναι προσωρινό, αν δεί κανείς το άρθρο 11. Τί έπρεπε να λέει δηλαδή, ότι η ισχύς του πηγάζει από το βασιλέα (που την είχε κοπανήσει...)? Είναι δε και ακετά πρωτοποριακό αν σκεφτεί κανείς ότι εκχωρεί ίσα πολιτικά δικαιώματα στις γυναίκες (άρθρο 5) και κατοχυρώνει τη δημοτική ως επίσημη γλώσσα (άρθρο 7).
    Και καλά ο "Δεξί - Εξτρέμ", είναι γνωστός οτινανιστής - εσύ όμως ρε Γιάννη σε ποιό σημείο του κειμένου κόλλησες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή