Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με θέμα: "Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Περιφέρειες"

Στην ημερίδα με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Περιφέρειες», που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, συμμετέχει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ως εισηγήτρια στην ενότητα: «Εμπειρίες και Προτάσεις για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη». 

Η ημερίδα διεξάγεται την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 και ώρα: 9.00πμ-5.00μμ στο Divani Palace Acropolis και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων: www.isotita.gr. 

Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης πολιτικών ισότητας και ο τρόπος εφαρμογής της Χάρτας στις Περιφέρειες. Με την ημερίδα θα εγκαινιασθεί η συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με τις ΠΕΠΙΣ, στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων των Επιτροπών που ορίζονται από τον «Καλλικράτη».

 Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, που επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων, θα προσεγγίσει το θέμα, υποστηρίζοντας οποιονδήποτε ρόλο που κατέχει μια γυναίκα, όπως της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης κ.α σε μια κοινωνία. 

Η Σοφία Μαυρίδου θα κάνει αναφορά στην ισότητα των δυο φύλων που αποτελεί κεκτημένο των γυναικών, στις εξέχουσες θέσεις που κατέχουν πλέον οι γυναίκες στο δημόσιο βίο καθώς και στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στην προώθηση της ισότητας των φύλων, ως βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάπτυξης. 

Παράλληλα, θα παρουσιάσει τις δράσεις και το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αναδεικνύει στοχευμένες και έξυπνες πολιτικές για την προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής, με κύριο στόχο να συμβάλλει καθοριστικά στην εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών. 

«Με τη μεταρρύθμιση της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης ( «Καλλικράτης»), οι Περιφέρειες αλλά και οι Δήμοι, ως φορείς τοπικής διακυβέρνησης, οφείλουν να συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία μιας δημοκρατικής και ανοιχτής κοινωνίας, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες υπέρ της ισότητας των φύλων, προκειμένου να αναπτυχθούν πολιτικές που να απευθύνονται σε ομάδες γυναικών που υφίστανται διακρίσεις», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. 

Όπως συμπληρώνει, κάθε δράση τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας όσο και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι συμβατή με την Ευρωπαϊκή ατζέντα. «Θωρακίζουμε τα δικαιώματα για ίσες ευκαιρίες των φύλων στην εργασιακή και οικονομική ζωή, ίση συμμετοχή και εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ισότητα των φύλων στην καθημερινή ζωή» τονίζει η Σοφία Μαυρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου