Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος, με αφορμή την απόφαση που αφορά το κλείσιμο του ΙΚΑ Λιτοχώρου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Μια τελείως αδικαιολόγητη ενέργεια, μια απόφαση που δεν έλαβε προφανώς υπόψη της κανένα από τα σημαντικά κριτήρια (πληθυσμιακά κ.α.) της περιοχής. Μια ενέργεια που έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στην ανάπτυξη και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ ολόκληρης της νότιας Πιερίας αλλά και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 

Πριν από μικρό χρονικό διάστημα η Βόρεια Πιερία έτυχε της ίδιας αντιμετώπισης με το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών, όπως η ΔΟΥ κ.α. Και τότε, όπως και τώρα είχα ζητήσει και μέσω ερωτήσεων και με επιστολές στα αρμόδια υπουργεία να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις τους και να αιτιολογήσουν τις αποφάσεις τους, χωρίς αποτέλεσμα. 

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, πραγματικής ασφυξίας, οι λόγοι για αποκέντρωση και ενίσχυση της περιφέρειας απέχουν πολύ από τις πράξεις. 

Θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον αδιανόητο, οι κάτοικοι του Λιτοχώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής να καλούνται να διανύσουν μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μέχρι την Κατερίνη κάθε φορά που θέλουν να διεκπεραιώσουν απλές ασφαλιστικές υποθέσεις στο ΙΚΑ. 

Πρέπει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αλλά και η Διοίκηση του ΙΚΑ να επανεξετάσουν σοβαρά την απόφαση για το κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ στο Λιτόχωρο. 

Κώστας Κουκοδήμος 

Βουλευτής Ν.Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου