Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Ψάχνουν τρόπους προώθησης και προβολής των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας

Σύσκεψη με θέμα τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν προτάσεις για την προβολή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι συνθήκες για τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων, με στόχο να γίνουν τα προϊόντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανταγωνιστικά, εξωστρεφή, πιστοποιημένα, περισσότερο ποιοτικά και ασφαλή, δημιουργώντας έτσι συνθήκες τόνωσης της απασχόλησης και ανάπτυξης του εισοδήματος των αγροτών. 

«Πρέπει να κερδίσουμε την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων της μακεδονικής γης και να στηρίξουμε την προώθησή τους. Η δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων αποτελούσε και αποτελεί βασική πολιτική βούληση της διοίκησής μας. Ζούμε σ’ έναν τόπο ευλογημένο, με εύφορη γη, ιδανικό κλίμα και κατοίκους που μπορούν να παράγουν ποιοτικά προϊόντα. Στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή της Κεντρικής Μακεδονίας και ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητά της, δίνοντας μια νέα πνοή και στο συνεταιριστικό κίνημα», τόνισε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Βασίλειος Γκίκας, μετέφερε τη βούληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωσε τα στελέχη της ΠΚΜ για την ανάθεση της εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας του έργου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρεία του αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ενώ συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Δημήτρης Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Βασίλειος Γκίκας, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, Γρηγόρης Αλεξιάδης και Βασίλης Κανάκας, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Κ. Γούναρης, καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου