Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Ζιαζιά, στον δήμο Δίου-Ολύμπου

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ 

Επίσκεψη Αρχηγού Γ.Ε.Σ. στον Δ.Δίου-Ολύμπου 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ: ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΩ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ. Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΛΙΤΟΧΩΡΙΤΕΣ. 

Τον Δήμο Δίου-Ολύμπου επισκέφθηκε, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Βασιλειάδη καθώς και από άλλους αξιωματικούς. 

Ο κ. Ζιαζιάς συναντήθηκε με τον Αν. Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, Γιώργο Φαρμάκη, είχε συνομιλία μαζί του και θυμήθηκε ευχάριστες στιγμές από τη θητεία του στην ταξιαρχία Λιτοχώρου και από τη ζωή του στην πόλη των θεών.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζιαζιάς, έχει πολύ καλές αναμνήσεις από την πόλη των θεών και από τους Λιτοχωρίτες, μίλησε για έναν λαό (του Λιτοχώρου) στον οποίο η ταξιαρχία οφείλει πολλά σε όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας της στο Λιτόχωρο αλλά και για την χρόνια φιλία του με τον Γιώργο Παπαθανασίου. 

Ο Αν. Δήμαρχος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Αρχηγού του Γ.Ε.Σ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα συνεχή αιτήματα για την απομάκρυνση του πεδίου βολής αρμάτων Λιτοχώρου. 

Στο θέμα αυτό ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. είπε ότι το αίτημα περί απομάκρυνσης του πεδίου βολής δεν είναι καινούργιο αλλά παλιό, σημείωσε όμως ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις περιοχές της χώρας και ότι το θέμα είναι πολυσύνθετο. Δεσμεύθηκε όμως για την επιμήκυνση του χρόνου διακοπής βολών τους θερινούς μήνες και πιο συγκεκριμένα για το διάστημα από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο. 

Η συνάντηση μεταξύ του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. και του Αν. Δημάρχου Δίου-Ολύμπου ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών ενώ ο κος Φαρμάκης του χάρισε κάποια βιβλία από τις εκδόσεις του Δήμου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ Γ.Ε.Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ 

Ο νέος Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου του 1955 στην Αυλίδα της Χαλκίδας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς παρακολούθησε το σύνολο των Σχολείων του Στρατού, είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Ορίστηκε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας. Το 2011 ήταν Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού. Την περίοδο 2010 – 2011 ήταν Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ.

Την περίοδο 2009 – 2010 ήταν Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Την περίοδο 2008 – 2009 ήταν Επιτελάρχης της ΑΣΔΕΝ. Την περίοδο 2007 – 2008 ήταν Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ. Την περίοδο 2006 – 2007 ήταν Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων. Την περίοδο 2003 – 2004 ήταν Επιτελάρχης της 80 ΑΔΤΕ. 

Υπηρέτησε ως Διοικητής Υπομονάδας και Μονάδας Τεθωρακισμένων, ως Επιτελής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) καθώς και ως Επιτελής σε Σχηματισμούς. Του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από τον βαθμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου