Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Νέα Δημοκρατία: "Πάμε να δώσουμε μάχη για την εθνική μας επιβίωση"

«Πάμε να δώσουμε τη μάχη στη βάση της εθνικής γραμμής που χαράχθηκε στην προηγούμενη σύσκεψη. Και πάμε για να την κερδίσουμε. Αν βυθιστούμε κι άλλο στην ύφεση η χώρα κινδυνεύει έτσι κι αλλιώς», δηλώνουν στο 24h.gr, κορυφαία στελέχη της ΝΔ, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη σύσκεψη, υπό τον Λ.Παπαδήμο, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Στην ερώτηση αν ο Α.Σαμαράς θα «ρισκάρει», προβάλλοντας και επιμένοντας στις κόκκινες γραμμές μια άτακτη χρεοκοπία, η απάντηση ήταν Σιβυλλική: «Πάντως ο Α.Σαμαράς δεν θα ρισκάρει την εθνική μας οντότητα και την δυνατότητα επιβίωσης των Ελλήνων».

Αν και ουδείς γνωρίζει που κατέληξε η διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο Α.Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να επιμείνει στον 13ο-14ο  μισθό, αλλά και στον κατώτατο, παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση με ισοδύναμα μέτρα, τα οποία όμως δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν θα επιτείνουν την εξαθλίωση των ελληνικών νοικοκυριών.

Βέβαια εκτός από τα πάρα πάνω, η τρόικα έχει και μια σειρά άλλων παράλογων απαιτήσεων που καταλύουν τις εργασιακές σχέσεις, διαλύουν το κράτος πρόνοιας και δημιουργούν στρατούς ανέργων, και αυτά θα τεθούν επίσης στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών προς... έγκριση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου