Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Επίσκεψη εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο ΄΄ Comenius Project΄΄ στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Εκπαιδευτικούς  από Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία, Λιθουανία και Ελλάδα,  που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό  πρόγραμμα  ΄΄Comenius΄΄ υποδέχτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου,  την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
         Το πρόγραμμα  που υλοποιείται από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, περιλαμβάνει φιλοξενία και ξενάγηση της αποστολής των εκπαιδευτικών Α΄θμιας εκπαίδευσης άλλων χωρών  στην Πιερία  και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
        Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς, τους ενημέρωσε για το ρόλο, τη  λειτουργία  και το έργο της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και για τις αρμοδιότητές της ιδίας από τη θέση που κατέχει.
        Η κ. Μαυρίδου παρότρυνε τους εκπαιδευτικούς να περιηγηθούν στην Πιερία, να επισκεφθούν  ιστορικά μνημεία,  παραδοσιακούς οικισμούς και μοναστήρια, τον Όλυμπο αλλά και να γευθούν τα νόστιμα τοπικά εδέσματα.
        Οι εκπαιδευτικοί  αφού ευχαρίστησαν  την Αντιπεριφερειάρχη για τη θερμή υποδοχή, την ενημέρωσαν σχετικά με τις δράσεις του προγράμματος  ΄΄Comenius΄΄  αλλά και για τα οφέλη που θα αποκομίσουν από τη συμμετοχή τους σε αυτό, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν με ενθουσιασμό  και στις εντυπώσεις τους  από την επίσκεψή τους  στην Πιερία.
        Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  προσέφερε στους εκπαιδευτικούς   τουριστικό υλικό της Πιερίας και τους προσκάλεσε να επισκεφθούν σύντομα  το νομό για διακοπές.
        Την αποστολή συνόδευαν από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, η καθηγήτρια Αγγλικών, Ελένη Τζάγκα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου,  Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου