Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τί γίνεται με το κτηματολόγιο στο Δήμο Δίου - Ολύμπου

Από την 16 Μαΐου 2011 και έως τις 5 Ιουνίου 2011 η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση την προκήρυξη διεθνή ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση 21 Μελετών Κτηματογράφησης σε 268 περιοχές της χώρας για την ένταξή τους στο Εθνικό Κτηματολόγιο, συνολικού προϋπολογισμού 111,2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Η προκήρυξη του διαγωνισμού αναμένεται μέσα στον Ιούνιο. Με την κτηματογράφηση των 268 περιοχών θα καταγραφούν περίπου 2,6 εκατ. δικαιώματα και θα καταχωριστούν στο Κτηματολόγιο 4,7 εκατ. στρέμματα. Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος κτηματογράφησης θα έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο όλα τα μεγάλα αστικά συγκροτήματα της χώρας, καθώς και οι αναπτυσσόμενες παράκτιες περιοχές.

Αναλυτικά οι περιοχές οι οποίες που περιλαμβάνονται στις 21 μελέτες, παρουσιάζονται στη σελίδα:

Οι περιοχές που ανήκουν στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και θα περιλαμβάνονται στο νέο διαγωνισμό είναι: ο Δήμος Δίου και οι Κοινότητες Αγίου Σπυρίδωνος, Βροντούς, Καρίτσης, Κονταριωτίσσης και Νέας Εφέσου.
Η συγκεκριμένη μελέτη με κωδικό ΚΤ1-18, βάσει του τεύχους της προκήρυξης που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνει περιοχές της Πιερίας και της Κοζάνης. Πιο αναλυτικά, από την Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνονται οι προ–Καποδιστριακοί[1] Δήμοι/Κοινότητες: Δήμος Δίου, και Κοινότητες Αγίου Σπυρίδωνος, Βροντούς, Καρίτσης, Κονταριωτίσσης, Νέας Εφέσσου, Άνω Αγίου Ιωάννου, Αρωνά, Γανοχώρας, Καλλιθέας, Κάτω Αγίου Ιωάννου, Κορινού, Νέας Τραπεζούντος, Νεοκαισαρείας, Παλαιού Κεραμιδίου, Παραλίας, Περιστάσεως και Σβορώνου ενώ από την Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στις προκαποδιστριακές Κοινότητες Προαστίου, Καρυδίτσας, Κοίλων, Κρόκου και Λευκόβρυσης
Στο τεύχος της προκήρυξης αναφέρει ότι ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ΚΤ1-18 είναι 5.506.299,474 €.
Όλα τα τεύχη που έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση βρίσκονται στη σελίδα http://www.ktimatologio.gr/ktima/index.php?ID=diavouleyseis&Rec_ID=2509
Τα ενδεικτικά όρια των Δήμων/Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δίνονται στο διάγραμμα που ακολουθεί. Τα όρια αυτά θα επιβεβαιωθούν και οριστικοποιηθούν στο πλαίσιο της Κτηματογράφησης.

[1] Προ – Καποδιστριακοί νοούνται οι Δήμοι/Κοινότητες υφίσταντο κατά την 3/12/1997 (προηγούμενη ημέρα της εφαρμογής του σχεδίου Καποδίστρια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου