Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Παράσταση δράματος ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ, της Α' λυκείου Λιτοχώρου, στην Αρχαία Μεσσήνη.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
Παράσταση του λυκείου Λιτοχώρου «Προμηθέας Δεσμώτης», στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

* ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
* Η ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


Στο πλαίσιο του 1ου πανελλήνιου μαθητικού φεστιβάλ αρχαίου δράματος, η Α’ λυκείου Λιτοχώρου παρουσίασε παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» στο ρωμαϊκό θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης (25/6/2012). Το έργο αυτό που είναι και λίαν επίκαιρο εξαιτίας τής οικονομικής κρίσης, επιλέχθηκε ως τρίτο πανελλαδικά για να συμμετέχει στο φεστιβάλ αυτό λόγω των εξαιρετικών ερμηνειών αλλά και της γενικότερης ποιοτικής οργάνωσης και παρουσίας του.

Το ανέβασμα του έργου έγινε με παρουσία θεατών μαθητών από λύκεια Κέρκυρας και Αγρινίου ενώ το παρακολούθησαν και Σουηδοί – μέλη σουηδικής ορχήστρας, που συμμετείχαν κι αυτοί στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Μετά την παράσταση, οι διοργανωτές (δήμος Μεσσήνης) απένειμαν έπαινο ενώ μίλησαν και με επαινετικά λόγια για την όλη παρουσία και συμμετοχή τού σχολείου στο 1ο φεστιβάλ. Ακόμη, το ίδιο βράδυ, παρέθεσαν και δείπνο προς τιμήν όλων των συντελεστών τού έργου.

Επίσης, ο δήμος Μεσσήνης ανακοίνωσε ότι στο 2ο πανελλήνιο φεστιβάλ αρχαίου δράματος 2013, που θα έχει και διεθνείς συμμετοχές, το λύκειο Λιτοχώρου είναι από τώρα προσκεκλημένο προκειμένου να είναι παρόν στη διοργάνωση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα στο φετινό καλοκαίρι η ίδια παράσταση θα ανεβεί και στο θέατρο πάρκου Λιτοχώρου, στο πλαίσιο των θερινών εκδηλώσεων, στις 27 Ιουλίου 2012, στις 9.00 το βράδυ.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Η ομάδα των μαθητριών και μαθητών τού λυκείου Λιτοχώρου καθώς και οι εκπαιδευτικοί τους κατά τη μετάβαση στην Αρχαία Μεσσήνη παρακολούθησαν την παράσταση «Τρωάδες» από το λύκειο της Νέας Σμύρνης, όπως επίσης παρακολούθησαν και αντίστοιχη παράσταση που ανέβασε λύκειο της Κέρκυρας.

Επιπλέον, η ομάδα τού Λιτοχώρου επισκέφθηκε και την πόλη τής Καλαμάτας και μεταξύ άλλων πραγματοποίησε επίσκεψη και σε ιστορικό εκκλησάκι τής περιοχής όπου ορκίστηκαν ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας και ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης πριν από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Τέλος, το σχολείο επισκέφθηκε και την Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να περιηγηθούν, μαθητές και εκπαιδευτικοί, τον αρχαιολογικό χώρο τής πόλης εκεί από όπου ξεκινά η ολυμπιακή φλόγα για να πραγματοποιηθούν, κάθε φορά, οι ολυμπιακοί αγώνες.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Α’ λυκείου που προετοίμασαν ή και συμμετείχαν στην πραγματοποίηση της παράστασης, έχουν ως εξής:

Σκηνοθεσία, επιμέλεια παράστασης: Παπαϊωάννου Γιώργος ΠΕ10.

Θεωρητική και ιστορική προσέγγιση του έργου: Καρατζίδου Γιώτα ΠΕ02.

Οργάνωση παραγωγής: Αμπάδου Μελιτινή ΠΕ09, Μαθητές: Μαρνέλας Κωνσταντίνος, Γκούντα Ευαγγελία, Μανουσιάκη Αθηνά, Κουλιάνου Αθανασία.

Υπόδυση ρόλων: Κάκκαλος Νικόλαος, Καντζιούρης Αλέξανδρος, Βασίλας Δημήτριος, Καραηλιά Βασιλική, Αγγέλης Αθανάσιος, Μαρνέλας Κων/νος, Μαυρουδή Λυδία, Βάρκα Μυρσίνη, Γκούντα Ευαγγελία, Κουλιάνου Αθανασία, Κουντουργιώτη Αντιγόνη, Μανουσιάκη Αθηνά, Νικοπούλου Ελένη, Πουρλιώτη Μαρία, Νίκα Μαρία και Κυρίτση Ρένια.

Ομάδα σκηνοθεσίας: Μαυρουδή Λυδία, Καραϊλιά Βασιλική, Βάρκα Μυρσίνη, Κουντουργιώτη Αντιγόνη, Αγγέλης Αθανάσιος.

Ομάδα σκηνογραφίας: Γκίνη Άρτεμη, Βασίλας Δημήτρης, Βασίλα Αικατερίνη, Δημητρίου Γεώργιος, Καρτσιούκα Αθανασία, Λαγογιάννης Κωνσταντίνος.

Ομάδα ενδυματολογίας: Καραϊλιά Βασιλική, Γκίνη Άρτεμη, Βασίλα Αικατερίνη.

Ομάδα μουσικής επιμέλειας: Αρμεντσούδης Αλέξανδρος, Καντζιούρης Αλέξανδρος, Φουρκιώτης Αθανάσιος.

Ομάδα μακιγιάζ: Γκίνη Άρτεμη, Βασίλα Αικατερίνη.

Ερμηνεία τραγουδιών: Γερολιόλιου Θεοδώρα (μαθήτρια Β΄ Λυκείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου