Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς τον ... Παύλο;;;

Από το STATESMEN:
Ο Γερουλάνος εγκαταλείπει την πολιτική
Ο Παύλος Γερουλάνος υπήρξε ένας από τους πλέον στενούς και διαχρονικούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου. Από την πρώτη στιγμή που ο τελευταίος των Παπανδρέου διεκδίκησε και κέρδισε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος βρέθηκε στο πλευρό του, στις εκλογές του 2004, λειτουργώντας σε επικοινωνιακό και στρατηγικό επίπεδο εκ παραλλήλου με τον Κώστα Λαλιώτη.

Στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης, ειδικά μετά την οδυνηρή ήττα στις βουλευτικές εκλογές του 2007, ο Παύλος Γερουλάνος ήταν πάντα εκεί. Αναλαμβάνοντας ειδικές αποστολές για λογαριασμό του Γιώργου Παπανδρέου, που εδραίωσαν το παπανδρεϊκό imperium.

Μετά τη νίκη στις εκλογές του 2009, βρέθηκε στην κυβέρνηση, ενώ ανά διαστήματα διεκδίκησε και μάλλον κράτησε για τον εαυτό του ρόλο άτυπου συντονιστή της επικοινωνιακής ομάδας η οποία είχε στηθεί γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το τέλος της εποχής Παπανδρέου σε κυβέρνηση και κόμμα, είχε ως αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος βρισκόταν «απέναντι» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε εσωκομματικό επίπεδο.

Στις δραματικές εκλογές της 6ης Μαϊου, όπου το ΠΑΣΟΚ έχασε το 75% σχεδόν της εκλογικής δύναμής του, ο Παύλος Γερουλάνος δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α’ Αθηνών. Στο μετεκλογικό ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχει ρόλο, και έτσι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την πολιτική, και να αναζητήσει την επαγγελματική τύχη του στον ιδιωτικό τομέα. Ως σύμβουλος επιχειρήσεων, τομέας στον οποίο είχε «χτίσει» την καριέρα του και στο παρελθόν, πριν έλθουν τα χρόνια της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου