Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!!! - Διαμαρτυρία από κατοίκους στο σημερινό Δ.Σ. Δήμου Δίου - Ολύμπου;;;

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το διαδίκτυο κάτοικοι της περιοχής του δήμου Δίου - Ολύμπου ετοιμάζονται να διαμαρτυτηθούν έντονα κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί το θέμα: 
1. Έγκριση για τροποποίηση τις υπ’ αριθμ. πρωτ. 5957/21-12-10 απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του λατομείου αδρανών υλικών που βρίσκεται εντός λατομικής περιοχής στη θέση «Γούνες» Λιτοχώρου Π.Ε. Πιερίας ως προς τον τρόπο αποκατάστασης τμήματος λατομείου εκτάσεως 15 στρεμμάτων.
(Εισήγηση Ευάγγελος Φελώνης, Δ/ντής Δ.Ε.Α.Δ.Ο. Α.Ε).

Οι κάτοικοι καταγγέλουν πως η παραπάνω τροποποίηση θα γίνει για να "θαφτούν", στην περιοχή της ΔΕΑΔΟ, 82 τόνων επικίνδυνων - όπως οι κάτοικοι υποστηρίζουν - για την υγεία βαρέων μετάλλων. 

Το θέμα φαίνεται να παίρνει διαστάσεις μιας και μια τέτοια κίνηση χωρίς την ενημέρωση των πολιτών του Λιτοχώρου θα αποτελέσει για την περιοχή την χαριστική βολή τόσο στο θέμα του τουρισμού όσο και στο θέμα της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η συγκεκριμένη περιοχή που προορίζονται να "θαφτούν" τα υλικά είναι σε απόσταση λιγότερο από 1 χιλιόμετρο από την ζώνη κατοικίας του Λιτοχώρου.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο τότε νεοεκλεγέντας βουλευτής και δημοσιογράφος Ε. Ολύμπιος είχε θίξει το θέμα. Παρόλα αυτά ο ασκών χρέη δημάρχου Γ. Φαρμάκης είχε διαβεβαιώσει το Δ.Σ. πως θα γίνει ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το θέμα πρωτού προχωρήσει οποιαδήποτε παρέμβαση. 

Τα υλικά πιθανά και να μην είναι επικίνδυνα για την υγεία παρόλα αυτά βρίσκουμε μια ανακολουθία στις δηλώσεις του ασκούντα χρέη δημάρχου. Πού είναι η ενημέρωση που δεσμεύθηκε πως θα κάνει;;;;

Σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα. 

Την περιοχή μας στους πρόποδες του μυθικού βουνού σίγουρα δεν την θέλουμε χαβούζα οποιασδήποτε μορφής υλικού.

Αναμένουμε τις εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου