Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας για την απόθεση σε λατομείο της Πιερίας στερεών αποβλήτων της «TOSOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ»

Η θετική γνωμοδότηση υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Πιερίας για την «αποκατάσταση λατομικού χώρου» στη θέση «Γούρνες-Ξηροκάμπι» στο Λιτόχωρο, με στερεά απόβλητα της «TOSOH ΕΛΛΑΣ ΑΒΕ» προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» στο περιφερειακό συμβούλιο Κ. Μακεδονίας.

Ο εκπρόσωπός της Γιώργος Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι αγνοήθηκε η αρνητική εισήγηση της διεύθυνσης δασών Πιερίας και ότι δεν έγινε η αναγκαία διαβούλευση με κατοίκους της περιοχής, ενώ κατήγγειλε ότι δεν έχουν γίνει ενέργειες για ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης βιομηχανικών -επικίνδυνων, ή μη- αποβλήτων.

Απαντώντας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες λειτούργησαν «σύννομα» και «ακριβοδίκαια». Διευκρίνισε ότι οι υπηρεσίες γνωμοδότησαν για τη νομιμότητα σε σχετικό αίτημα του δήμου και ότι «καμία σκοπιμότητα δεν υπήρξε και καμία συναλλαγή με κανέναν».

«Οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας μόνο γνωμοδοτική λειτουργία έχουν, δεν είμαστε το καταλυτικό όργανο, το ΔΗΠΕΧΩ (Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης) θα αποφανθεί» τόνισε η κ. Μαυρίδου και πρόσθεσε: «Το ΔΗΠΕΧΩ μπορεί στο τελικό στάδιο πριν εγκρίνει την πράξη να προχωρήσει σε διαβούλευση με τους κατοίκους, να ακουστούν οι φορείς και ο δήμος και αν υπάρξουν στοιχειοθετημένες αντιδράσεις να μην προχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση αφουγκραζόμαστε την τοπική κοινωνία, αλλά σε ό,τι αφορά στο υπηρεσιακό κομμάτι όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο».

Πηγή: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου