Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ - Γ.Φαρμάκης - Το 2012 αφήνει χαραμάδα ελπίδας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΔΙΟΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ 
Γ. Φαρμάκης: Το 2012 αφήνει χαραμάδα ελπίδας για τον δήμο μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε! 
ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, Η ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑ. 

Την πεποίθηση ότι «το 2012 αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας, αισιοδοξίας, δύναμης και πίστης ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», εξέφρασε ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, μιλώντας σε δημότες που παρακολούθησαν την τελευταία εκδήλωση του δήμου, τη χρονιά που έφυγε. 

Επρόκειτο για μια μουσική εορταστική εκδήλωση και συγχρόνως γιορτή αγάπης, η τρίτη κατά σειρά που είχε διοργανώσει ο δήμος Δίου-Ολύμπου μέσα στις γιορτές.

Η πρώτη είχε γίνει στο Λιτόχωρο, η επόμενη στη Λεπτοκαρυά ενώ η τελευταία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Διός Μέλαθρον», στον Άγιο Σπυρίδωνα.  

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ. 

Μιλώντας στους δημότες ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, απηύθυνε ευχές αλλά μίλησε και για τη νέα χρονιά, για τη στήριξη του δήμου από την πλευρά της διοίκησης και των δημοτών, μίλησε όμως και για την ενότητα που πρέπει να υπάρχει ώστε ο τόπος να πάει καλά, «για να τα καταφέρουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Ολόκληρη η ομιλία του αναπληρωτή δημάρχου έχει ως εξής: 

«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, καλησπέρα και χρόνια πολλά – καλή χρονιά. 

Έχουμε μπροστά μας μια νέα χρονιά, το 2012, με ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Πρωτοφανείς συνθήκες, θα έλεγα. 

Είναι οικονομικές συνθήκες που αποδομούν την κοινωνία, αποδομούν τον ιστό της, αποδομουν κατακτήσεις ετών, αποδομούν ταυτόχρονα και θεσμούς όπως είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. 

Είμαστε, λοιπόν, μέσα στην δίνη μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης. Πολλές φορές όμως, μέσα από μεγάλες κρίσεις έρχονται και μεγάλες ευκαιρίες. Ίσως για εμάς εδώ, για τον νέο μας δήμο, αυτή η κρίση να είναι και μια ευκαιρία για να στηριχτούμε ακόμη πιο πολύ, να αλληλοϋποστηριχτούμε. Να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας, τα τοπικά μας προϊόντα , τη γειτονία, το χωριό μας, το Δήμο μας. 

Είναι ανάγκη να βαδίσουμε ακόμη πιο δυνατά, χέρι – χέρι, σαν νέοι γείτονες που, η αλήθεια είναι, «τώρα μόλις» γνωριζόμαστε, πλέον όμως είμαστε γείτονες. Είμαστε πια οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Και σαν γείτονες λοιπόν, θα πρέπει ανοίγοντας την πόρτα μας να ρίχνουμε και μια ματιά δίπλα μας. 

Είναι ανάγκη να ρίχνουμε μια ματιά στον συνάνθρωπό μας, στον συνδημότη μας. Να ρίχνουμε μια ματιά στις ανάγκες που έχει καθένας μας και φυσικά και ο δήμος μας, διότι συχνά ως κοινωνία κάνουμε λάθος όταν λέμε άλλο «εμείς» άλλο ο «δήμος». Εμείς όλοι είμαστε ο δήμος! (χειροκροτήματα). 

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι ίσως ένα από τα κακά αυτών των ημερών και των γεγονότων της κρίσης που ζούμε, είναι ότι μας κάνουν να χάνουμε το χαμόγελό μας, την αισιοδοξία μας. Εμείς όμως είμαστε εδώ, απλοί και ωραίοι, με τα μουσικά μας σχήματα, με τα τραγούδια μας να καλοδεχτούμε τον χρόνο που έρχεται, να καλοδεχτούμε το 2012 που μας αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας, αισιοδοξίας και πίστης ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. 

Μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να καταλάβουμε ότι πλέον ο δήμος Δίου-Ολύμπου είναι ο κοινός τόπος μας, να καταλάβουμε πλέον ότι είναι κοινή και η μοίρα μας, κοινό το μέλλον μας τόσο το δικό μας όσο και των παιδιών μας. Έτσι πρέπει να πορευτούμε. 

Κι αυτά τα σχήματα που είναι σήμερα εδώ από διάφορες γωνιές του δήμου μας, είναι ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Είναι για να γνωριστούμε καλύτερα, να μάθουμε ο ένας τον άλλον, να πορευτούμε μαζί και το 2012. 

Ο νέος δήμος μας είναι, στην ουσία, ένα «μωρό» που κάνει τα πρώτα του βήματα. Κι αυτό το «μωρό» πρέπει να το στηρίξουμε. Πρέπει να το πιάσουμε από το χέρι, να το βοηθήσουμε να κάνει γερά και ασφαλή τα πρώτα του βήματα, ούτως ώστε αύριο – μεθαύριο να δυναμώσει προκειμένου να βοηθήσει κι εμάς με τη σειρά του. 

Ευχαριστώ όλους σας. Ευχαριστώ κι εσάς που είστε εδώ, τα μουσικά σχήματα του δήμου μας, να ευχηθώ για μια καλή και δημιουργική χρονιά, με αγάπη, με ελπίδα, δύναμη και πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να είστε καλά. Χρόνια πολλά και πάλι», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο αναπληρωτής δήμαρχος, Γιώργος Φαρμάκης. 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Αναφορικά με τον κύκλο εκδηλώσεων εορταστικού και κοινωνικού χαρακτήρα που διοργάνωσε ο δήμος Δίου-Ολύμπου τις ημέρες των Χριστουγέννων και του νέου έτους, επρόκειτο για τρεις εκδηλώσεις – «γιορτές αγάπης», όπως τις είχε χαρακτηρίσει. 

Οι δύο πρώτες έγιναν σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων δημοτικών σχολείων Λιτοχώρου και Λεπτοκαρυάς ενώ η τρίτη έγινε, όπως προαναφέρθηκε, στον Άγιο Σπυρίδωνα. 

Στις εκδηλώσεις αυτές επιλέχθηκε να συμμετέχουν έξι μουσικά σχήματα και συγκεκριμένα: Η παιδική χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», η βυζαντινή χορωδία Δίου, η χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», η ορχήστρα νέων Δίου, η χορωδία Ν.Πόρων – Πλαταμώνα καθώς και η φιλαρμονική Λιτοχώρου «Οδυσσέας Σβάρνας». 

Ο δήμος Δίου-Ολύμπου ονόμασε αυτές τις εκδηλώσεις «γιορτές αγάπης», διότι πέρα από τον εορταστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα τους επιδίωξε να τους προσδώσει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μιας και η χώρα και κατ’ επέκταση η Πιερία και ο δήμος Δίου-Ολύμπου διέρχονται μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση. 

Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας αυτών των εκδηλώσεων αποτυπώθηκε με την παρουσία τριών φιλόπτωχων συλλόγων και συγκεκριμένα με την παρουσία του φιλόπτωχου συλλόγου Λιτοχώρου «Αγία Μαρίνα», του συλλόγου φιλόπτωχων γυναικών Βροντούς και της φιλοπτώχου αδελφότητας «Άγιος Νικόλαος» Λεπτοκαρυάς

Η παρουσία τους στις «γιορτές αγάπης» κάθε άλλο παρά τυπική ήταν. Στελέχη αυτών των σωματείων κάθονταν στην είσοδο – έξοδο των αιθουσών και ευγενικά ζητούσαν τον οβολό αγάπης όσων ήθελαν να προσφέρουν. Και μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, τα χρήματα που τελικά συγκεντρώθηκαν, θα πάνε σε σπίτια πολύ φτωχών οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου