Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πλήθος κόσμου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τη νέα χρονιά την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 στο Διοικητήριο. 

Μετά την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε για την Πρώτη του Έτους στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, ακολούθησε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους- Κατερίνης & Πλαταμώνος Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Λεοντιάδη , των Περιφερειακών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εκπροσώπων των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας των κοινωνικών, συλλογικών φορέων, των πολιτιστικών συλλόγων του νομού καθώς και πλήθος κόσμου. 

Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το οποίο με τη σειρά της η Σοφία Μαυρίδου δώρισε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους- Κατερίνης & Πλαταμώνος. 

Τις ευχές της για μια καλή χρονιά, με υγεία, ειρήνη, αγάπη, ευημερία και αισιοδοξία απηύθυνε προς τους παρευρισκομένους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. « Εύχομαι το 2012 να είναι πολύ καλύτερο τόσο για την Ελλάδα όσο και για εμάς τους πολίτες, να διαθέτουμε κυρίως υγεία, αλληλεγγύη και πίστη στις συλλογικές δυνάμεις προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και που πιθανόν ανακύψουν στο νέο έτος. Ευελπιστώ το νέο έτος να ξαναφέρει το χαμόγελο στη ζωή μας, την αισιοδοξία στη ψυχή μας και την ελπίδα στην καρδιά μας. Η νέα χρονιά προβλέπεται δύσκολη, ας προσευχηθούμε ο Θεός να μας φωτίσει προκειμένου να πάρουμε σωστές αποφάσεις για την Πιερία και ας μας δώσει κουράγιο για να παλέψουμε-όπως έχουμε καθήκον- προς όφελος των πολιτών και του τόπου μας» δήλωσε η Σοφία Μαυρίδου. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ευχαρίστησε τους Πιεριείς για την παρουσία τους στην εκδήλωση, αντάλλαξε μαζί τους ευχές διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά με τους συνεργάτες της με γνώμονα την ανάπτυξη του τόπου, την επίλυση προβλημάτων, την εξυπηρέτηση και τη στήριξη του πολίτη. 

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους Διευθυντές, τους Προϊσταμένους και τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας για την εργατικότητα και την υπευθυνότητα που υπέδειξαν καθώς και για το έργο που παρουσίασαν την προηγούμενη χρονιά, ενώ τους ευχήθηκε να έχουν δύναμη για μια νέα παραγωγική χρονιά. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, επισκέφθηκε το εκκλησιαστικό γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η Σοφία Μαυρίδου παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές και συνομίλησε με τις ηλικιωμένες τροφίμους του ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου