Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Με επίσημο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ο Δήμος Δίου - Ολύμπου, μέσω του αντιδημάρχου Β. Βροχαρίδη, απαντά σε δημοσίευμα του dionolympos blogspot!

Απάντηση του αντιδημάρχου Β.Βροχαρίδη για τα χαράτσια μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ 

Επειδή τις τελευταίες ημέρες κάποιοι βγαίνουν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και σε blogs και ισχυρίζονται ότι ο δήμος Δίου-Ολύμπου είναι ενάντια στους δημότες του και υπέρ των χαρατσιών που επιβάλλονται από το κράτος μέσω της ΔΕΗ, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω ότι ο δήμος Δίου-Ολύμπου είναι εναντίον των χαρατσιών που επιβάλλονται και ότι όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται, αποτελούν διαστρέβλωση των απόψεων της διοίκησης του δήμου.

Θυμίζω ότι ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, τη Δευτέρα 14/11, με αφορμή τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο 12 & 13/11/2011 στο Λιτόχωρο και στην παραλιακή ζώνη της Νότιας Πιερίας, προχώρησε σε επικριτικές προς τη ΔΕΗ και αναφέρθηκε και στα χαράτσια που επιβάλλονται σε φτωχούς ανθρώπους. 

Στις δηλώσεις του αυτές, που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο, ο κ. Φαρμάκης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: Καλά θα κάνει η ΔΕΗ αντί να ασχολείται με το πώς θα εισπράττει τα χαράτσια και πώς θα κόβει το ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους που, εν μέσω οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να το πληρώσουν ή που αδυνατούν να πληρώσουν φόρους ιδιοκτησιών μέσω του τιμολογίου της ΔΕΗ, να ασχοληθεί με τις βλάβες λύνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο και προχωρώντας σε εκσυγχρονισμό των υποδομών όπου χρειάζεται. 

Εξάλλου, στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δίου-Ολύμπου, την Τετάρτη 9/11/2011, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης απαντώντας στο αίτημα της κ. Κουρίτα για έγκριση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δήλωσε ότι το κείμενο που πρέπει να εγκριθεί, θα πρέπει να είναι κοινό ψήφισμα όλων των παρατάξεων. Και νομίζω ότι η σύνταξη ενός κειμένου που θα έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων αποτελεί πράξη υπεύθυνη, δεδομένου ότι ο δήμος έχει αυτοτελή οντότητα και δεν μπορεί να σύρεται από κομματικά κείμενα που ως στόχο τους έχουν να υπηρετήσουν κομματικές λογικές. 

Γι αυτό, ας το ξεκαθαρίσουμε για μια ακόμη φορά. Ο δήμος Δίου-Ολύμπου είναι αντίθετος με τη λογική των χαρατσιών και μάλιστα εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης και σε βάρος φτωχών ανθρώπων. Γι αυτό και αναζητεί τρόπους αντίδρασης στις λογικές αυτές αλλά και πρακτικής συμπαράστασης προς εκείνους τους συμπολίτες μας που αδυνατούν να πληρώσουν αυτά τα χαράτσια. 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ 
Βασίλης Βροχαρίδης 


Το κείμενό μας

Ο Δήμος Δίου - Ολύμπου γιατί δεν αντιδρά στο χαράτσι της ΔΕΗ;;;; Μήπως και αυτό είναι "τζάμπα μαγκιά" για την διοίκηση Παπαθανασίου - Φαρμάκη;;;;

 

2 σχόλια:

 1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΒΡΟΧΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΕΛΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ;
  ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑ...
  ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΣΤΡΙΜΩΞΕ Η ΚΟΥΡΙΤΑ.
  ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το τέλος βιολογικού καθάρισμού που επιβλήθηκε εδώ και 2 χρόνια (ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ) και μόνο στο Λιτόχωρο τί είναι, αν δεν είναι χαράτσι; Αύριο πρέπει να πάμε όλοι στη Λαϊκή Συννέλευση στο Λιτόχωρο και μαζί με τη ΔΕΗ να οργάνωθούμε να μην πληρώσουμε ούτε τον βιολογικό. Είναι πέρα για πέρα παράνομο αφού δεν μας προσφέρουν καμία τέτοια υπηρεσία. Τέλος καλό θα ήταν οι ιθύνοντες του δήμου μας αντι να σπαταλάνε χρόνο διαβάζοντας και απατόντας σε blog, facebook, twιter κλπ να ασχοληθούν με το κύριο έργο τους. Π.χ. τα σκουπίδια που βαρεθήκαμε να μαζεύουμε σκισμένες σακούλες σκουπιδιών από τα αδέσποτα, ακόμα και απέναντι από το Δημαρχείο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή