Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αυλαία για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/06/02/104180/

Σχεδόν 2 μήνες μετά την τελεσίδικη 12μηνη δευτεροβάθμια καταδίκη για παράβαση καθήκοντος του σημερινού Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, δημοσιεύτηκε το σκεπτικό της απόφασης.
«Δεν προστάτευσε τους καταναλωτές και το δημόσιο συμφέρον» αναφέρει η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για τον Ψωμιάδη, ενώ ταυτόχρονα, του αποδίδει και δόλο, λέγοντας ότι «σκόπευε να προσπορίσει περιουσιακό όφελος στον πρατηριούχο.
Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για την επιβολή αργίας στον Παναγιώτη Ψωμιάδη με την καθαρογραφή  της δικαστικής απόφασης και τη διαβίβασή της σήμερα, στην Εισαγγελία Εφετών. Είναι, πλέον, θέμα χρόνου η κοινοποίηση της απόφασης στον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Σώκο, κάτι που ίσως γίνει και εντός της ημέρας.
Σε πρώτη φάση, ο Ψωμιάδης, έχει το δικαίωμα να καταθέσει αίτηση θεραπείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, ή να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να ζητήσει αναστολή εφαρμογής της ποινής μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση από τον Άρειο Πάγο (εφόσον τελικά προσφύγει).
Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση που θέτει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη σε αργία αφορά τα καθήκοντά του ως Περιφερειάρχη. Τα καθήκοντά του ως πρωινού τηλε-σχολιαστή και μακεδονομάχου δεν επηρεάζονται από την απόφαση. Μάλιστα, τώρα θα έχει όλο το χρόνο να αφοσιωθεί σε αυτά ολοκληρωτικά.
Αποδοκιμάστηκαν έντονα Ψωμιάδης – Μπουτάρης από φοιτητές του ΑΠΘ
Στο μεταξύ, στη χθεσινή συγκέντρωση των φορέων της Θεσσαλονίκης για τη στήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, αποδοκιμάστηκαν έντονα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Γιάννης Μπουτάρης.
Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, όταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει, οι φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν «έκπτωτος, έκπτωτος» με αφορμή την καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος. Μάλιστα όταν ο ίδιος επιχείρησε σε μια αποστροφή του λόγου του, να προσεταιριστεί τους φοιτητές, ακολούθησαν και άλλες πιο έντονες αποδοκιμασίες.
Θα μπορούσε να κάνει λόγο κανείς για οργή και αγανάκτηση των φοιτητών, συνολικά προς τα δημόσια πρόσωπα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η αποστροφή των νέων εκδηλώθηκε συγκεκριμένα προς τους Ψωμιάδη και Μπουτάρη, καθώς άλλοι ομιλητές, όπως για παράδειγμα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δεν αποδοκιμάστηκε.
Μάλιστα στη σκιά τον προχθεσινών αποδοκιμασιών ξέσπασε κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και του σημερινού Περιφερειάρχη. Με αφορμή συνέντευξη τύπου για τους δημόσιους χώρους και το χάος που επικρατεί σε όλα τα πεζοδρόμια και τις πλατείες της Θεσσαλονίκης, ο Μπουτάρης αναφέρθηκε και σε ορισμένα περίπτερα που έχουν μετατραπεί σε σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, «στη Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να υπάρχουν κανονικά 890 περίπτερα και καπνικά μαγαζιά Σήμερα, με βάση τις άδειες που παραλάβαμε από την πρώην νομαρχία είναι 1486. Ορισμένες άδειες εκδόθηκαν παράνομα».
Μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από την πλευρά Ψωμιάδη. Σίγουρα όμως, μόλις ο Πανίκας «ελευθερωθεί» και ξεμπερδέψει με δικαστήρια και αποφάσεις θα απαντήσει στο Δήμαρχο για να αποδείξει, ακόμα μια φορά, ότι στα θέματα διαφάνειας, δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του.
Casper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου