Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ο λαός θα αποτρέψει το μεσοπρόθεσμο;

Από το Antinews:
http://www.antinews.gr/2011/06/01/103958/

Τίποτε δεν είναι τυχαίο στην πολιτική. Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι στο μνημονιακό μπλοκ επικράτησε πανικός μετά τον «αποκλεισμό» της Βουλής χθες βράδυ από τους διαδηλωτές. Πλέον όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στο εξωτερικό, κατάλαβαν ότι το μεσοπρόθεσμο έχει απορριφθεί από τον λαό, και, ακόμα και αν ψηφιστεί από τη Βουλή, δεν θα εφαρμοστεί. Και αυτό που ενδιαφέρει τον διεθνή παράγοντα (ΔΝΤ, Ε.Ε., ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία κ.λπ.) είναι η υλοποίηση του ξεπουλήματος της χώρας…
Το πρώτο δείγμα πανικού έδειξε ο Γ. Καρατζαφέρης που βγήκε πρωί πρωί και δήλωσε ότι σκέφτεται να αποχωρήσει το ΛΑΟΣ από τη Βουλή. Πήγε και στον πρόεδρο της Βουλής, μίλησαν για κανά δεκάλεπτο και ζήτησε να δει και τον Παπούλια. Ουσιαστικά ο Καρατζαφέρης ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο στη Βουλή. Άρα ο Παπανδρέου είναι μόνος του.
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί χαοτική κατάσταση. Μόλις που πρόλαβαν να σταματήσουν την αντεπίθεση των βουλευτών στον Δ. Δρούτσα (θα του ζητούσαν τιμολόγια και έξοδα από τις αποστολές του στο εξωτερικό). Γνωρίζουν ότι, όσο μεγαλώνουν οι λαϊκές αντιδράσεις, τόσο θα δυσκολεύονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να το ψηφίσουν. Ήδη βουλευτής εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην το ψηφίσει και ψάχνει να βρει τρόπο να το δημοσιοποιήσει…
Τούτων δοθέντων οι κυβερνητικοί απορρίπτουν την πρόταση Σαμαρά να μην φέρουν το μεσοπρόθεσμο ως ένα άρθρο, διότι φοβούνται ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίζουν τα άρθρα.
Τι μπορεί να κάνει η κυβερνητική εξουσία για να αλλάξει την κατάσταση; Να «σπρώξει» το ειρηνικό λαϊκό κίνημα των «αγανακτισμένων» σε βίαιες ενέργειες. Το βράδυ της Τρίτης έμπειρος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του έθνους του ΠΑΣΟΚ βλέποντας τον αποκλεισμό της Βουλής δύο φορές είπε ότι με την βία «θα σταματήσει» το κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου