Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Επίκαιρη ερώτηση του Θ. Παπαγεωργίου για τον κόμβο της Σκοτίνας Να ανοίξει ο κόμβος της Σκοτίνας, να μπουν φανάρια στη διασταύρωση του Παντελεήμονα

Με επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε σήμερα (Δευτέρα 30 Μαΐου 2011) στη Βουλή και θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου, καταγράφει τα προβλήματα που υπάρχουν στο εθνικό δίκτυο και συγκεκριμένα στο τμήμα από τους Πόρους μέχρι την Λεπτοκαρυά, ζητώντας από το αρμόδιο υπουργείο να παρέμβει και να δώσει λύσεις. Ενόψει μάλιστα της επερχόμενης θερινής περιόδου είναι επιτακτική η ανάγκη να  δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημ. Ρέππα, «η νότια Πιερία είναι ένας από τους πλέον ονομαστούς τουριστικούς προορισμούς και συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έλληνες και ξένους.
Η πρόσβαση στις ακτές, στους παραλιακούς και ορεινούς οικισμούς γίνεται κυρίως από την εθνική οδό και συγκεκριμένα από τους ισόπεδους κόμβους των Ν. Πόρων, του Πλαταμώνα, του Ν. Παντελεήμονα, της Σκοτίνας, της Λεπτοκαρυάς, της Πλάκας και του Λιτοχώρου. Το τμήμα της εθνικής οδού, από τους Πόρους μέχρι την Λεπτοκαρυά, παραμένει χωρίς καμιά βελτίωση, αφού η νέα εθνική οδός κατασκευάζεται σε άλλη χάραξη και με την διάνοιξη σήραγγας.
Η παραχωρησιούχος εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» χάρις στην λεόντεια σύμβαση παραχώρησης της προηγούμενης κυβέρνησης, όχι μόνο εισπράττει για το τμήμα αυτό της εθνικής οδού τα υπερτιμημένα διόδια του Σταθμού της Λεπτοκαρυάς, χωρίς να έχει προβεί σε καμιά βελτίωση του δρόμου, αλλά με διάφορες παρεμβάσεις κλείνει ισόπεδους κόμβους και εξόδους από την εθνική οδό προς τα χωριά και τους παραλιακούς οικισμούς της περιοχής.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Σκοτίνας. Κλείνοντας την ισόπεδη διάβαση πριν από καιρό υποχρεώνει τους κατοίκους του χωριού για να πάνε στην έδρα του Δήμου, το Λιτόχωρο ή να βγουν στην εθνική οδό, σε άσκοπες επιπλέον διαδρομές, σε χάσιμο χρόνου και φυσικά σε μεγαλύτερο κόστος. Μάλιστα για τους επισκέπτες που θέλουν να φτάσουν στην Σκοτίνα ή στην παραλία της Σκοτίνας είναι γρίφος και αποτελεί πραγματικό κυνήγι θησαυρού να καταφέρουν να φτάσουν στην Σκοτίνα. Δεν υπάρχει σήμανση, δεν υπάρχει διαγράμμιση στο οδόστρωμα της εθνικής οδού και ιδιαίτερα τη νύχτα ένας ξένος δεν μπορεί να φτάσει στη Σκοτίνα. Το θέμα αυτό,» τονίζει ο κ. Παπαγεωργίου, «το έθεσα έγκαιρα με ερώτησή μου προς το αρμόδιο υπουργείο αλλά λύση δεν δόθηκε. Αντίθετα η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» πρόσφατα επιχείρησε να κλείσει και την μοναδική έξοδο από την εθνική οδό προς την παραλία της Σκοτίνας, απομονώνοντας εντελώς την περιοχή.
Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της προσδοκώμενης αύξησης των επισκεπτών, η έξοδος και η είσοδος  στην εθνική οδό από την Σκοτίνα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να λυθεί άμεσα πριν θρηνήσουμε θύματα τροχαίων ατυχημάτων.
Παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων σε όλο το τμήμα της εθνικής οδού από τους Πόρους μέχρι τη Λεπτοκαρυά. Στον ισόπεδο κόμβο του Παντελεήμονα και του Κάστρου Πλαταμώνα όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη κίνηση οχημάτων θα πρέπει να εξεταστεί η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών.
Για όλα τα παραπάνω ο κ. Παπαγεωργίου ζητά από το αρμόδιο υπουργείο ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, που ειδικά στη φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και τα όποια επιπρόσθετα εμπόδια θα επιβαρύνουν το ήδη αρνητικό κλίμα, να λύσει τα προβλήματα ασφαλούς κίνησης, επαρκούς σηματοδότησης και διαγράμμισης στο τμήμα της εθνικής οδού από Πόρους μέχρι την Λεπτοκαρυά, καθώς και να λειτουργήσει άμεσα ο κόμβος της Σκοτίνας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου