Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Γ. Φαρμάκης για διόδια και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος

Από το ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ:

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης δίνει τις δικές του απαντήσεις για το θέμα των διοδίων και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Επιπλέον, αναφέρεται στα αιτήματα του δήμου σχετικά με την κατασκευή των απαραίτητων παράπλευρων έργων. Τονίζει πως ο δήμος δεν απορρίπτει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τα διόδια, αλλά παραπέμπει το θέμα στην Περιφέρεια για γνωμοδότηση. Επίσης, θα πρέπει να υπολογίσουμε και το κόστος ενός δημοψηφίσματος, το οποίο είναι μεγάλο και όλοι γνωρίζουν την άσχημη οικονομική κατάσταση του δήμου. 

Γιατί απορρίψατε το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος στο Δήμο σας για το θέμα των διοδίων;
Δεν απορρίψαμε το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αλλά αυτό το οποίο αποφασίσαμε ήταν σε πρώτη φάση να γίνει μια κινητοποίηση από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και να μαζευτούν υπογραφές, έπειτα από πρόταση, μάλιστα, της αντιπολίτευσης. Το αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, επειδή οι εισηγήσεις των νομικών ήταν πως το θέμα δεν άπτεται της αρμοδιότητας του δήμου, το παραπέμψαμε στην Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία θα διαμορφώσει τις ερωτήσεις και θα ζητήσουμε να το αναλάβει η Περιφέρεια, η οποία είναι αρμόδια για θέματα που δεν είναι καθαρά τοπικού χαρακτήρα. 

Ποια είναι η θέση του Δήμου σας για το θέμα των διοδίων;
Ζητάμε την δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών για να μπορέσει να εξυπηρετείται κάποιος που δεν θέλει να μπει στην Εθνική Οδό και να πληρώσει διόδια, να υπάρχει άριστη επικοινωνία των οικισμών του δήμου μας κι όχι μόνον. Επίσης, διεκδικούμε μια άλλη τιμολογιακή πολιτική στα διόδια, καθώς η επιβάρυνση που υφίσταται κάποιος δεν έχει να κάνει με τα χιλιόμετρα που διανύει. 

Εκτός από τη συλλογή υπογραφών, θα γίνουν κάποιες άλλες κινητοποιήσεις από την πλευρά σας για το θέμα των διοδίων;
Η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας αποφασίσαμε, ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει την Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, όπου σύσσωμοι οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι θα είμαστε εκεί. Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει την αφετηρία της κινητοποίησης που θα έχει να κάνει με τη συλλογή υπογραφών. 

Έχουν γίνει πάρα πολλές κινητοποιήσεις στα διόδια, αλλά βλέπουμε πως ο κόσμος δεν συμμετέχει. Για πιο λόγο πιστεύετε πως γίνεται αυτό;
Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος έχει απογοητευτεί, έχει κουραστεί. Αυτό, όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με το θέμα των διοδίων, αλλά υπάρχει μια γενικότερη απογοήτευση του κόσμου, καθώς άλλα εξαγγέλλονται και άλλα γίνονται στη συνέχεια. Πολλές φορές ο κόσμος, αν και έχει την άποψή του, μένει απομακρυσμένος από τέτοιες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου